Revolta artiștilor, după criticile aduse Oanei Pellea: Domnule Dinescu, mizeria care se revarsă din articol ne lovește pe toți

oana pellea
oana pellea

Artiştii sunt revoltați de pamfletul unui angajat de la publicaţia de satiră "Caţavencii", în care actrița Oana Pellea este criticată în termeni foarte duri, aceștia considerând că articolul respectiv este  o jignire la adresa întregii bresle actoricești. Într-o scrisoare deschisă adresată lui Mircea Dinescu, directorul ziarului, artiștii îi cer poetului să ia măsuri, pentru că, în caz contrar ei vor considera publicația "o altă variație la hîrtia igienică vîndută sub numele de presă în peisajul cotidian”.

Textul scrisorii adresate poetului Mircea Dinescu, publicată de Ziarul Metropolis, este conceput de Lia Bugnar, actriță și dramaturg, însă este asumat de mai mulți artiști, revoltați de pamfletul din "Cațavencii", semnat de Radu Alexandru. În textul incriminat, se spune despre Oana Pellea, printre alte multe critici, că „are trei roluri pârlite“, dar că "tipa ține să ne amintească, în caz că uităm de unde-i vine valoarea, că e fiica lui tac-su".

„Atacul apărut în «Caţavencii» împotriva doamnei Oana Pellea a revoltat mare parte din breasla actoricească. Întrucât revolta neformulată nu prea are efect, am pus-o în nişte cuvinte, într-o scrisoare adresată poetului Mircea Dinescu, preşedintele ziarului. Cuvintele-s ale mele dar m-am sfătuit cu toţi aceia din jurul meu cărora articolul le-a provocat aceeaşi revoltă ca şi mie. Scrisoarea deschisă va apărea într-o petiţie online, dar până e verificată şi vom avea un link durează uneori şi până la 48 de ore. Până atunci o postez aici şi potenţialii semnatari pot să-şi arate susţinerea“, a scris Lia Bugnar pe Facebook.

Citește textul integral al scrisorii adresate directorului publicației "Cațavencii", Mircea Dinescu

„Domnule Mircea Dinescu,

Considerăm articolul apărut în ziarul «Cațavencii», ziar al cărui președinte sînteți, o jignire la adresa întregii bresle atoricești, nu numai la adresa doamnei Oana Pellea. Știm că trăim vremuri murdare, de incultură crasă, incultură la care ziarele și televiziunile contribuie din plin. Totuși, chiar în jalnicul context cultural în care ne aflăm, articolul scris de Radu Alexandru «Oana Pellea și valorile» a reușit să ne agreseze într-un mod foarte personal pe toți.

Dacă acest articol ar fi apărut într-una din fițuicile de scandal care împovărează tarabele bucureștene, sau pe blogul domnului care semnează articolul, nu ne-ar fi mirat cîtuși de puțin.

Dar acest articol apare într-un ziar care poartă numele unui celebru personaj al celui mai mare dramaturg din literatura română, ziar al cărui preşedinte este un poet important pe nume Mircea Dinescu. Denumindu-vă ziarul «Cațavencii» ați lăsat impresia că vă raportați la alte valori decît la dejecțiile care inundă mass media de ani buni încoace. De aici şi speranța noastră că această scrisoare pe care v-o adresăm nu va rămîne fără urmări.

Cerem ca domnului Radu Alexandru să nu i se mai pună la dispoziție spațiu în ziarul dumneavoastră pentru a-și exprima părerile. Și niște scuze publice din partea ziarului ar fi binevenite dar simțim și noi că deja pretindem o porție de normalitate cam mare, în vremurile anormale pe care le trăim.

Nu e nevoie să explicăm aici şi de aceea nici n-o vom face, de ce doamna Oana Pellea este un om care înseamnă mult în teatrul românesc, valoare care ar fi existat indiferent ce nume de familie ar fi purtat această actriță.

Mizeria care se revarsă din articol ne lovește pe toti și, știind că sînteți un om care iubește teatrul, vă cerem să aveți o reacție. Libertatea care i s-a acordat domnului Radu Alexandru de a-și dezlănțui disprețul (provenit în primul rînd dintr-o incultură mărturisită cu mîndrie din primele rînduri ale articolului) nu are nici un fel de legătură cu libertatea presei. Este libertatea mitocăniei, este libertatea rinocerizării, este semnul că nimic nu mai înseamnă nimic în România de azi.

Așteptăm răspunsul dumneavoastră față de mizeria care s-a publicat sub numele de «Cațavencii», altfel vom considera ziarul dumneavoastră o altă variație la hîrtia igienică vîndută sub numele de presă în peisajul cotidian” (Lia Bugnar)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel