Regizorul rus Kirill Serebrennikov, somat să se prezinte la tribunal în fiecare zi lucrătoare

Regizorul rus Kirill Serebrennikov, condamnat deja la un an şi jumătate de arest la domiciliu, a fost somat să se prezinte la tribunal în fiecare zi lucrătoare, au anunţat vineri companiile mass-media de stat din Rusia, citate de DPA.

Regizorul şi alţi acuzaţi într-un controversat dosar de delapidare, trebuie să se prezinte la un tribunal din Moscova timp de opt ore în fiecare zi lucrătoare, între orele locale 10:00 şi 18:00, a stabilit un judecător local. Kirill Serebrennikov, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat la jumătatea anului 2017 şi în baza unei acuzaţii de participare la o schemă de delapidare a unui fond de stat creat pentru finanţarea artei.

Regizorul a negat acuzaţiile şi s-a declarat nevinovat. Anumite voci din opinia publică au asociat procesul său cu criticile formulate de regizor la adresa Bisericii Ortodoxe ruse, care menţine relaţii strânse cu eşaloanele superioare din Guvernul Rusiei. Regimul de arest la domiciliu în care a fost plasat Kirill Serebrennikov a fost ridicat în aprilie 2019, la o săptămână după ce artistul a primit unul dintre cele mai prestigioase premii cinematografice din Rusia, Nika Award, pentru filmul său 'Leto', dedicat unui celebru star rock din epoca sovietică, Viktor Ţoi.

Premiul a fost atribuit în absenţa artistului. Consilierul pe probleme de cultură al preşedintelui Vladimir Putin a salutat decizia de atunci prin care tribunalul a anulat arestul la domiciliu pentru Serebrennikov, considerând că hotărârea instanţei reprezintă 'o veste minunată', informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel