Reacția lui Teodor Meleșcanu după atacul lui Traian Băsescu

Traian Băsescu, în declarația de presă făcută miercuri, a spus că i-a solicitat lui Teodor Meleșcanu să-l informeze dacă în Guvern există persoane care după 1990 au fost încadrate ca ofițeri acoperiți ai SIE. 

Întrebat ce listă i-a cerut Traian Băsescu, Teodor Meleșcanu a zis: "Mi-a cerut lista cu ofițerii acoperiții din Guvernele după '90 care sunt sau care au fost agenți acoperiți. Nu se poate da o astfel de listă. Vreau să mă delimitez de bătălia Traian Băsescu-Victor Ponta în care SIE este o victimă colaterală. Nu știu pe ce este această bătaie".

"Vreau să mai clarific un aspect important. La momentul când mi s-a cerut acest lucru, am solicitat serviciului juridic să îmi dea toate informațiile necesare și să elaboreze un proiect de răspuns. În acel moment, era în vigoare Hotărârea de Guvern 223/2013. Eu trebuia să iau o decizie pe lege. Această hotărâre era obligatorie pentru toți. Potrivit legii, numele ofițerilor acoperiți - chiar și ale celor în rezervă - nu pot fi comunicate nimănui. Nu este vorba de informațiile politice, ci este vorba despre informarea asupra metodelor prin care se obțin aceste informații", a zis Teodor Meleșcanu la România TV, în emisiunea realizată de Andreea Crețulescu și Victor Ciutacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel