Războiul Regelui – proiectat la BCU Carol I

Turneul Național "Maria – Inima României" va ajunge joi, 14 noiembrie, ora 19:00 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, cu filmul “Războiul Regelui”. Filmul este ultima din marile povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial, dezvăluită de– Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Povestea deciziei unui Rege care într-un punct critic în al Doilea Război Mondial a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, a îndreptat România spre Aliaţi şi a grăbit sfârşitul războiului cu aproape 6 luni. Este o poveste a intrigilor de palat şi o poveste a decepţiilor. De la Palatul Buckingham spre București, de la Moscova spre Washington, semnale diplomatice pierdute, spioni aristocratici, șantaj sub amenințarea pistolului. Şi curajul unui tânăr Rege care a îndrăznit.

„Ne bucurăm că BCU Carol I reușește să fie o păstrătoare a memoria sociale cu atât mai mult că proiecția acestui film are loc în Aulă, la inaugurarea căreia, în data de 9 mai 1914, au fost prezenți Carol I, Carol II și Ferdinand dar și Regele Mihai ulterior. Tot aici s-au desfășurat conferințele Kriterion" a declarat Mireille Rădoi, managerul BCU Carol I.

Echipa de producție: Trevor Poots Scenariu Regia, John Florescu Producător executiv, Viorel Chesaru Producător senior, Dan Drăghicescu Producător asociat , Mircea Lăcătuș – Editor. O producție independentă Chainsaw Europe.

Proiecția va fii urmată de Q&A în prezența istoricului Matei Cazacu și a producătorilor.

Pentru spectatorii care şi-au achiziţionat biletul gratuit de pe platforma www.eventbook.ro, menționăm faptul că accesul la data de 14 noiembrie se va face pe la intrarea de la Statuia Carol I, în baza biletului cu cod unic de bare, arată un comunicat BCU „Carol I".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel