Radu Beligan, cadou special pentru aniversarea Teatrului Metropolis

Teatrul Metropolis îmbracă haine de sărbătoare. Anul acesta, teatrul fondat de George Ivașcu în vremea când nimeni nu mai investea în cultură  împlinește șase ani și va primi un dar special din partea maestrului Radu Beligan.

Povestea de succes a Teatrului Metropolis a început în urmă cu șase ani, când George Ivaşcu, în prezent directorul instituției de cultură, a deschis primul capitol al teatrului folosind litera O. Aceasta încă mai răsună și acum pe holurile teatrului, deoarece vine de la Olga Tudorache, care a jucat în primul spectacol al Teatrului Metropolis, „Peşte cu mazăre“, spectacolul fiind practic declaraţia de război a unui actor devenit manager, care a fost susținut în lupta sa de mari aliați: actori, regizori, scenografi, maşinişti.

Darul lui Radu Beligan pentru Metropolis

În 2013, când Teatrul Metropolis împlinește șase ani, povestea continuă cu o altă literă, la fel de puternică: litera R, de la Radu Beligan. Pentru că anul acesta, Radu Beligan va reveni pe scenă, într-un nou spectacol, după o pauză de opt ani. Între aceste două coperte stă istoria tânără a Teatrului Metropolis: Olga Tudorache şi Radu Beligan. Iar „Lecţia de violoncel“, în regia lui Felix Alexa şi în interpretarea maestrului, este un cadou de şase ani pe care Radu Beligan îl face teatrului şi spectatorilor lui.

„Aniversarea unui teatru este nu doar o sărbătoare a actorilor, a regizorilor sau a scenografilor, ci, mai ales, a publicului care dă sens muncii lor. În şase ani, dintr-o casă de cultură care mirosea a comunism, pentru că aşa am găsit-o, ne-am transformat într-un teatru colorat, dinamic, care are şi câte trei spectacole pe zi, lucru unic peisajul teatral românesc“, spune George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis.

În cei şase ani care au trecut de la primul gong , la Teatrul Metropolis s-au montat peste 100 de spectacole în care au fost implicați mai mult de 500 de artiști, iar publicul care invadează teatrul confirmă în fiecare zi sloganul „Un teatru deschis cu casa închisă!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel