PSD = Moș Crăciun

PDS face o campanie electorală unică după 1989. Principala inovație a campaniei PSD este însă aceea că mesajul de forță al partidului este subliminal.    

Bogdan Chirieac identifică, într-un editorial scris pentru DCNews, mecanismul acestei campanii, punând în lumină un amănunt relevant, pe care îl vedem, seară de seară, la televizor: coperțile programului electoral al PSD.

Iată, integral, editorialul scris de Bogdan Chirieac: 

 

PSD=Moș Crăciun

PDS face o campanie electorală unică după 1989. Nu mai sunt personalitățile politice care să tragă sau dimpotrivă său frâneze partidul. Vedeta PSD în această campanie este Programul de guvernare. Potențialul candidat de prim-ministru este ocultat cu fraza căreia îți este greu să-i rispostezi: "Nu anunțăm niciun candidat, fiindcă Binomul este în stare să-l aresteze". Instinctiv, electoratul ține cu victima. PDS-ul pare că își face campania aproape în ilegalitate, cu miliția pe urmele sale. Aparițiile radio-tv și presă online sunt atent măsurate și cântărite. Dragnea se dovedește un talentat comandat de oști.

Principala inovație a campaniei PSD este însă aceea că mesajul de forță al partidului este subliminal. Mulți alegători nu au reușit încă să-l descifreze, dar simt că trebuie să voteze, unii pentru prima dată după Revoluție, cu PSD-ul. Mesajul subliminal: PSD este Moș Crăciun. Programul de guvernare al PDS este tolba lui Moș Crăciun. Nu se spune neapărat explicit, dar fiecare are impresia că va primi de la PDS ce-și dorește. Angajatul la stat - noi majorări salariale și, în continuare, niciun criteriu de performață. Angajatul la privat - mărirea salariului minim. Pensionarul - majorări de pensii. Pacienții - noi spitale și medicamente revoluționare. Elevii și studenții - școli noi și o altă programă de învățământ. Elita politică și financiară - oprirea abuzurilor în Justiție. Șoferii - autostrăzi și șosele.

Comunicatorii PSD vin la televiziuni cu Programul partidului în coperte roșii. Culoarea tolbei lui Moș Crăciun. PSD nu atacă la persoană. Nu anunță concret cum va face lucruri. Nici nu e nevoie. N-are rost să întrebi cum se umple tolba lui Moș Crăciun.

De partea cealaltă, PLN a fost forțat să alerge cu Dacian Cioloș în cârcă și cu USR-ul pe post de lipitoare mare. Dacă nu va găsi o strategie de contracarare a campaniei electorale a PSD, PNL-ul se va îndrepta către un dezastru electoral. Dragnea, în schimb, ar putea obține pentru PSD cel mai bun scor din 1992 încoace. Într-o asemenea situație, cine își mai face iluzii că alegerile s-ar putea tranșa la masa verde se înșeală. PDS este membru în Internaționala Socialistă. Ignorarea rezultatului alegerilor va avea consecințe dure pe plan european. Socialiștii europeni știu să sprijine, și au și avantaje, atunci când un partid-frate ajunge la putere. Mai ales o vacă de muls, așa cum este România astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel