Povești emoționante la Teatrul Nottara. "Despre psihoze și răzbunare, dar și despre dragoste"

Teatrul Nottara a pregătit o serie de surprize pentru români. Actorii vă invită la un proiect inedit – "Spectacolul începe cu o lectură" – care va avea loc pe 23, 24 și 25 aprilie la Sala George Constantin.

Ediția este dedicată dramaturgiei contemporane mexicane, fiind prima oară când se traduc în limba română piese de teatru aparținând acestei culturi.

În cele trei zile ale evenimentului, sunteți aşteptați la Sala George Constantin, la spectacolele următoare:

23 aprilie 2014, ora 19:00 – Un banjo şi doi morţi de Mariana Hartasánchez, traducerea: Jenniffer Corrales Oconitrillo, regia: Adela Biţică (masterandă anul II, Regie Teatru), cu: Ada Navrot, Crenguța Hariton, Mihai Nițu, Bianca Popescu, Sorin Cociș, Ion Haiduc. Reprezentaţia va fi urmată de discuţii cu publicul şi presa, în prezenţa autoarei.

24 aprilie 2014, ora 19:30 – Alaska de Gibrán Portela, traducerea: Jenniffer Corrales Oconitrillo, regia: Dragoş Muşoiu (masterand anul II, Regie Teatru), cu: Dan Bordeianu, Vlad Pavel, Ioana Calotă.

25 aprilie 2014, ora 19:30 – Autopsia unui fulg de nea de Luis Santillán, traducerea: Jenniffer Corrales Oconitrillo, regia: Irina Teodora Slate (studentă anul III, Regie), cu: Crenguţa Hariton, Andreea Alexandrescu, Ada Galeş.

Autopsia unui fulg de nea, de Luis Santillán

Este un text despre fragilitatea ființei umane, care adună de-a lungul timpului răni ce îi întunecă sufletul. O piesă despre egoism și indiferență, două forțe care descompun treptat atât dorința celor din jur de a trăi, cât și dreptul la fericire al persoanei care le posedă. Catalina este mamă a două fete, Nicoleta și Natalikova, dar nu poartă grijă nici uneia dintre ele; o preferă doar pe cea mare, pentru instictul ei înnăscut de supraviețuire.

Un banjo și doi morți, de Mariana Hartasánchez

Este un text suprarealist despre psihoze și răzbunare, dar și despre dragoste. Jaime Fitzgerald, un tânăr magician care a fost internat pentru mai mulţi ani într-un spital de psihiatrie este, în sfârşit, externat. În încercarea de apune la cale un truc învăţat de la tatăl său mort îşi pierde mâna dreaptă, care rămâne blocată în casa terapeutei Boanaza Munera. 

Alaska, de Gibrán Portella

Este o poveste pe cât de dură, pe atât de profund umană, despre secretele și compromisurile pe care le facem pentru a supraviețui într-un mediu ostil. Sentimentele ajung să fie înăbușite de o rațiune mult prea trează, care te îmboldește să calci peste cadavre. Cât de rece poate fi un suflet, care locuiește într-un trup ce sedăruiește cu o plăcere autodistructivă? Jimi și Miguel sunt prieteni vechi, pe care condițiile exterioare vitrege i-au unit. Cei doi sunt proprietarii unui magazin de seifuri, încare, într-o zi, Martina are curiozitatea să intre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel