Posibile noi zăcăminte de aur la Roșia Montană

Fostul director al Institutului Geologic al României (IGR), Justin Andrei, a declarat că are indicii conform cărora în Roșia Montană există zăcăminte de aur necunoscute, într-o zonă încă neexploatată.

 Potrivit cercetărilor sale, zăcămintele s-ar afla în zona Bucium și ar fi în cantități mai mari decât cele cunoscute deja în munții din localitatea Roșia Montană.  "Sunt indicii temeinice pentru o concentraţie de aur de 30 de grame/tonă de minereu, față de circa 1,5 grame la Roşia Montană", spune specialistul, citat de ziarul Bursa. Din acest motiv, exploatarea s-ar putea face în mod tradițional, în subteran și nu la suprafață, putând fi astfel evitate controversatele metode cu cianură.

 Geologul mai spune că, înainte de toate, trebuie făcute cercetări amănunțite ale noului perimetru aurifer, pentru a determina adâncimea exactă la care se află zăcământul. Cercetările s-ar întinde pe o perioadă de aproximativ trei ani iar exploatarea propriu-zisă ar dura cel puțin 100 de ani și ar duce la crearea a mii de locuri de muncă.

 Reprezentanții Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), compania canadiană care de ani buni luptă pentru începerea exploatării miniere la suprafață în Roșia Montană, au declarat pentru sursa citată că, pentru zona Bucium, dețin o licență de exploatare expirată, dar care este în curs de actualizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel