Polska FOLK, expoziție de design tânăr polonez la MNȚR

afispolskafolk
afispolskafolk

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 24 decembrie, de la ora 18:00 la Sala Foaier, unde va avea loc vernisajul expoziției de design tânăr inspirat de arta populară, intitulată Polska FOLK.

În cadrul expoziției Polska FOLK, care va rămâne deschisă până pe data de Decembrie 2013, 24 octombrie - 1 decembrie 2013, vor putea fi admirate 19 obiecte realizate de 17 creatori și grupe de designeri din Polonia, lucrările selectate împletind într-un mod unic și artistic emoțiile cu gluma. Tema principală a acesteia o constituie obiectele ce fac trimitere la tradiția populară, meșteșuguri și artă decorativă.

Etno-designul este un trend interesant al designului polonez care vorbește despre căutarea propriei identități, a specificității culturale și a unicității, care pot fi remarcate la designerii polonezi din tânăra generație.

Obiectele prezentate în expoziție sunt executate din materiale naturale, locale și, în majoritate sunt realizate prin recurgerea la metode meșteșugărești tradiționale.

Curatorul expoziției Polska Folk este Agnieszka Jacobson-Cielecka, cunoscătoare a designului polonez și mondial, autoare a numeroase expoziții prezentate în cadrul celor mai mari și mai prestigioase festivaluri de artă din Europa. Expoziția este organizată din inițiativa Institutului Polonez din București.

Vezi aici programul tuturor evenimentelor - expoziții, conferință, ateliere și târg - care vă așteaptă la MNȚR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel