"Poezii pe șase corzi", un proiect de și pentru suflet. Nichita Stănescu: "Poezia... o prietenie durabilă"

Foto: Flaviu Predescu
Foto: Flaviu Predescu

Flaviu Predescu a transmis informații despre "Poezii pe șase corzi", un nou proiect cultural al Bibliotecii Județeane „Lucian Blaga” din Alba.

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga" Alba vine în întâmpinarea iubitorilor de poezie și muzică cu un nou proiect intitulat Poezii pe șase corzi. Prima activitate a acestui nou proiect se va desfășura joi, 12 martie 2020, cu începere de la ora 17:00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga" Alba. Activitatea va debuta cu lansarea și prezentarea proiectului de către Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga" Alba.

Ce transmit reprezentanții Bibliotecii Județene „Lucian Blaga" Alba

,,Poezii pe șase corzi este înainte de toate un proiect de și pentru suflet! Nici nu ar putea fi altfel întrucât acesta aduce în mijlocul comunității noastre cel puțin două elemente extrem de sensibile și necesare omului, Poezia și Muzica despre care Nichita Stănescu spune: ,,Poezia este o stare de spirit, e o prietenie durabilă", Jimi Hendrix mărturisește: ,,Muzica nu minte. Dacă poate fi schimbat ceva în lume, acest lucru se poate întâmpla numai prin muzică." iar Emil Cioran afirmă: ,,De n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica." Ne dorim astfel, ca prin intermediul acestui proiect să-i atragem la bibliotecă pe cei pasionați de muzică, de poezie, de arte în general, fie în public, fie ca oameni de scenă, amatori sau profesioniști vizând totodată conectarea pe viitor la proiecte culturale existente, dezvoltarea altor proiecte culturale pentru toate vârstele și în principal sprijinirea noilor generații în actul creativ și educativ. Vă așteptăm cu drag la bibliotecă!" Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga" Alba, transmite Flaviu Predescu.

Fișa biobibliografică a scriitoarei Ana Blandiana

În cadrul primei activități din data de 12 martie 2020 va fi prezentată publicului fișa biobibliografică a scriitoarei Ana Blandiana iar din opera poetei se va recita o poezie surpiză. Publicul prezent va primi materiale de promovare cu recomandări de lectură din cărțile aflate în colecțiile bibliotecii și fluturași cu date despre viața și opera Anei Blandiana, câștigătoarea ediției 2019 a Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga" Opera Omnia. Va urma apoi momentul publicului când fiecare din cei prezenți își pot manifesta abilitățile artistice prin prezentarea propriilor compoziții și creații sau prin prezentarea unora deja cunoscute în fața publicului prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel