Pericolul din tigaie. Ce se întâmplă dacă nu schimbi uleiul la timp

Loredana Brumă / 18 apr 2019 / 22:27 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Uleiul este folosit zilnic de gospodine în bucătărie. Puţine persoane ştiu, însă, că reutilizarea uleiului poate duce la probleme grave de sănătate.

Uleiurile de gătit nu ar trebui să fie reutilizate deoarece devin râncide și cresc acizii grași, care sunt extrem de periculoși pentru sănătatea ta. Evitaţi  reîncălzirea uleiurilor.

Uleiul vegetal cum ar fi uleiul de muștar, uleiul de tărâțe de orez, poate fi folosit încă o singură dată.

Uleiul reutilizat de mai multe ori poate fi extrem de dăunător corpului pe termen lung. Acesta poate determina o creştere la nivelului colesterolului în organism, eventual blocând arterele. Alte probleme de sănătate pot fi cele de aciditate, gât iritabil sau chiar boli de inimă. 

Ce poţi să faci cu uleiul rămas şi cum verificaţi dacă mai este bun să-l folosiţi

 

Dacă doriți să păstrați uleiul, lăsați-l mai întâi să se răcească, apoi filtrați toate particulele de alimente din ulei și depozitați-l într-un recipient din sticlă etanșă. Dacă nu filtrați particulele, este posibil ca uleiul dvs. să fie rancid când gătiți.

Sigilați recipientul și depozitați-l într-un loc răcoros și uscat și consumați-l într-o lună de zile.

Dacă vă gândiţi la reutilizarea uleiului, verificați degradarea acestuia. Unele dintre semnele de degradare pot include spumă pe suprafață, un miros râncid, o textură groasă și un aspect întunecat și tulbure.

Reduceți risipa și păstrați-vă sănătatea sub control cu aceste sfaturi utile.

VEZI ŞI De ce e bine să pui aspirină în şampon? Trucul pe care trebui neapărat să-l ştii


Te-ar putea interesa






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24