Pericolul de la încheietura mâinii copiilor. Hackerii abia aşteaptă!

Un dispozitiv despre care se consideră că poate uşura legătura de la distanţă dintre părinţi şi copii reprezintă, de fapt, un pericol uriaş. 

Conectarea tuturor dispozitivelor din vieţile noastre la internet a reprezentat, încă de la început un risc major. Dar riscul este cu atât mai mare când vorbim despre ceasurile inteligente pentru copii. După ani de zile de avertismente despre erorile de securitate ale acestor dispozitive, un grup de cercetători a arătat că sunt câteva astfel de ceasuri care sunt extrem de uşor de spart de hackeri. 

Într.o lucrare publicată în luna august, cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Munster, Germania, a testat şase branduri de ceasuri inteligente pentru copii. Acestea pot transmite şi primi mesaje text şi vocale şi le pot permite părinţilor să îşi localizeze copiii prin intermediul unei aplicaţii. Potrivit cercetătorilor, hackerii se pot folosi de aceste informaţii pentru a urmări locaţia copiilor în cinci din cele branduri analizate. De altfel, unele ceasuri au erori atât de mari de securitate încât hackerii le pot trimite mesaje vocale care par a fi de la părinţi sau pot asculta ce se întâmplă în jurul dispozitivului, scrie Wired.com

Companiile nu reacţionează

"E o nebunie. Totul e defect, practic. Nimic nu pare să se fi schimbat, în ciuda avertismentelor. Suntem în 2020. Cum poţi să vinzi ceva care nu are criptare, metode de autentificare, nimic? I-am mai avertizat şi acum trei ani şi nu au făcut nimic", a declarat Sebastian Schinzel, unul dintre IT-iştii care au lucrat la studiu, 

Un singut ceas inteligent s-a comportat bine în parametrii studiului. Specialiştii au reuşit doar să intercepteze mesaje audio trimise de pe ceas pe telefon, ceea ce arată un nivel al securităţii mai mare. 

Companiile au fost contactate pentru un răspuns, însă doar una a şi reacţionat. "Autorii studiului ne-au contactat. Am rezolvat toate vulnerabilităţile", a explicat un reprezentant al companiei chineze 3G pentru sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel