Pe străzile Bucureștiului lui Enescu din cadrul Bucureștiului Creativ

În perioada 2-24 septembrie, Asociatia Cultour organizează o serie de plimbări urbane pe urmele marelui muzician și compozitor George Enescu. Traseele sunt atât pietonale, cât și pe bicicletă și fac parte din seria de evenimente București Creativ din cadrul ediției 2017 a Festivalului Enescu.

De-a lungul acestor tururi, publicul va afla informații inedited atât despre cariera muzicală, cât și despre viața personală a compozitorului George Enescu. Tururile sunt organizate în parteneriat cu Raiffeisen Bank.

Tururile pietonale dedicate lui George Enescu vor porni din fața Ateneului Român, iar cele cu bicicleta de la Căsuța Raiffeisen Bank, situată în Piața George Enescu, și vor purta publicul pe străzile Bucureștiului lui Enescu - Palatul Regal, str. George Enescu, Muzeul George Enescu, fiind doar câteva dintre obiective. Alături de acestea, publicul va vizita și instalațiile interactive din cadrul Bucureștiului Creativ: Orchestra de Sticlă - instalație interactivă, creată de artista Iulia Năstase, o orchestra din 30 de instrumente din sticlă, în mărime naturală, pe care vizitatorii o pot „dirija” cu ajutorul unei instalații multimedia, Expoziția digitală Enescu 360, care permite vizitatorilor să vadă muzeele dedicate lui George Enescu din țară cu ajutorul realității virtuale, la Muzeul Național George Enescu. În cadrul fiecărui tur este inclusă și o vizită gratuită la Muzeul George Enescu.

Atât tururile pietonale, cât și cele cu bicicleta sunt gratuite. Tururile cu bicicleta se fac în baza înscrierii și în limita locurilor disponibile.

Programul tururilor este următorul:

  • 2-3 septembrie, 9-10 septembrie, 16-17 septembrie, 23-24 septembrie (în fiecare zi de week-end).
  • Tururile pietonale: sâmbătă și duminică, între orele 11.00 și 14.00;  Punct de pornire: din fața Ateneului Român. 
  • Tururile pietonale: sâmbăta și duminica, între orele 16.00 - 19.00. Punct de pornire: din fața Muzeul Național George Enescu;
    * Nu este necesara rezervarea prealabila, însă publicul poate anunța participarea printr-un mesaj;
  • Tururile cu bicicleta: sâmbăta și duminica, între orele 16:00-19:00 (înregistrarea participanților începe la 15.30). Punct de pornire: la Căsuța Raiffeisen, din Piața George Enescu. 
    * Participarea se face în baza unei rezervari prealabile la acest link.

https://www.eventbrite.co.uk/e/enescu-cultour-al-tururi-pe-bicicleta-cycling-tours-tickets-37434750346

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel