"Pe aripile vântului", a împlinit 75 de ani. Olivia de Havilland are 98 de ani și trăiește la Paris

"Pe aripile vântului", lungmetrajul recompensat cu zece premii Oscar, are parte de proiecții speciale. Miercuri, 1 octombrie, în sute de cinematografe din America rulează filmul în format original.

"Pe aripile vântului"   nu mai are nevoie de operații estetice. Este de mirare că aniversarea celor 75 de ani nu a fost menționată la ceremoniile Oscar din acest an, spune Irina Nistor în interviul acordat RFI.

Filmul de 224 de minute, ecranizare a romanului cu același nume de Margaret Mitchell, câștigătoare a unui premiu Pulitzer, a fost proiectat prima oară la Atlanta (Georgia), pe 15 decembrie 1939. Povestea eroinei Scarlett O'Hara în perioada războiului de secesiune a câștigat zece premii Oscar, printre care primul decernat unei actrițe de culoare, Hattie McDaniel (în rolul Mammy).

Citește și: Ann Rutherford, una dintre actrițele din "Pe aripile vântului" a murit

Din echipa redutabilă de actori, Olivia de Havilland este singura supraviețuitoare. Ea are 98 de ani și trăiește azi la Paris.

Aniversarea de 75 de ani a filmului va fi marcată și la Cadiz (Ohio), orașul natal al actorului Clark Gable (Rhett Butler), a cărui casă este în prezent muzeu, și la New Philadelphia (oraș vecin cu Cadiz) prin proiecția filmului și o licitație de obiecte legate de el. Va fi organizat și un forum, moderat de Mickey Kuhn și Patrick Curtis, actori care au jucat rolul 'bebelușului Beau', băiatul Melaniei și al lui Ashley Wilkes.

Potrivit site-ului specializat Box Office Mojo, "Pe aripile vântului" este cel mai rentabil film din toate timpurile, cu 1,6 miliarde de dolari (dolarul ajustat după inflație), urmat de "Războiul Stelelor", cu, 1,45 miliarde de dolari.

Citește și: Cele mai bune 8 filme de Oscar din ultimul deceniu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel