Parlamentul reia votul pentru arestarea Elenei Udrea

Procurorii DNA au lăsat-o, vineri, pe deputata Elena Udrea să plece acasă după aproximativ șase ore de audieri, deși aveau aviz pentru reținerea sa pentru 24 de ore. 

Politiciana este urmărită penal sub control judiciar, însă are și termen cinci zile pentru a plăti o cauțiune de cinci milioane de lei. Elena Udrea susține că nu are de unde să plătească cauțiunea pentru că are sechestru pe avere în alte dosare. 

Procurorii DNA precizează în comunicatul de presă că "Inculpatei Udrea Elena Gabriela i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. De asemenea, inculpata Udrea Elena Gabriela va depune o cauțiune în valoare de 5.000.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatei la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție. Inculpatei Udrea Elena Gabriela i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă". 

Elena Udrea, "cauțiune record" de cinci milioane de lei. Prima declarație. DNA, comunicat oficial 

Avocatul Lucian Bolcaș a explicat, pentru dcnews.ro, că dacă Elena Udrea nu plătește cauțiunea, procurorii DNA o pot reține pentru 24 de ore având în vedere că parlamentarii au încuviințat cererea pentru reținere. Mai mult, DNA poate solicita, din nou, arestarea preventivă a Elenei Udrea, având în vedere că au apărut temeiuri noi. 

Mai există o posibilitate, cum a fost în cazul lui Adrian Năstase, când cineva a plătit pentru el prejudiciul din dosarul cu Inspectoratul de Construcții, ca o altă persoană să-i plătească cauțiunea. Întrebată despre această variantă, Elena Udrea a răspuns însă ironic: "Da o să mă împrumut de la Pescariu și de la Claudiu Florică. O să încerc să mă împrumut de la ei". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel