Papa Francisc, în România. Becali, reacție fermă: Nu pup decât mâna preoților mei

Gigi Becali
Gigi Becali

Gigi Becali a reacţionat, după ce a aflat că Papa Francisc urmează să ajungă în România.

"Pe mine nu mă interesează. Mă interesează Liturghia mea, ortodoxia mea (...)  Patria mea este Sfânta Liturghie a neamului meu. Vine ca invitat şi ca musafir. Eu nu pot să pup mână decât a preoţilor mei ortodocşi. Nu mă interesează de dânsul. Să îi dea Dumnezeu sănătate", a declarat Gigi Becali, pentru România TV.

Papa Francisc va veni în România, la invitația președintelui Klaus Iohannis și a Bisericii Catolice, în data de 31 martie. Vizita a fost anunţată şi de Administraţia Prezidenţială. "Primind invitaţia preşedintelui României, a autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai-2 iunie 2019", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Mesaj de la Vatican

Potrivit sursei citate, cu această ocazie, Papa Francisc va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. Agenţia EFE scrie că Vaticanul a comunicat şi tema acestei călătorii - "Să mergem împreună" - fiind aceeaşi pe care Ioan Paul al II-lea a ales-o în timpul vizitei sale în 1999. Francisc va călători în România pentru a "invita la unitate şi pentru a confirma credinţa", conform notei de prezentare a temei călătoriei, citată de agenţia spaniolă de presă.

Vezi și: Papa Francisc, vizită în România. Mesaj de la Vatican

Deținut eliberat, prima crimă. Atenție, se află în libertate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel