Oscar Pistorius a scăpat de închisoare

Fostul campion paralimpic sud-african la atletism Oscar Pistorius a fost eliberat condiționat, luni seara, după ce a efectuat doar un an de închisoare din cei cinci la care fusese condamnat pentru uciderea prietenei sale, în data de 14 februarie 2013.

Oscar Pistorius a fost pus în libertate cu o zi mai devreme față de cât anunțaseră autoritățile şi va avea un regim de arest la domiciliu.

Imediat după ce a fost eliberat, Oscar Pistorius s-a deplasat la domiciliul unchiului său Arnold Pistorius, la Pretoria, a anunțat Anneliese Burgess, purtătoarea de cuvânt a familiei, care s-a reunit în liniște. Un comunicat de presă va fi difuzat în cursul zilei de marți.

Conducerea închisorii din Pretoria a confirmat că Oscar Pistorius a fost pus sub supraveghere corecțională în această noapte, a a indicat Manelisi Wolela, purtătorul de cuvânt al serviciilor penitenciare.

[citeste si]

Comisia de eliberări condiționate se pronunțase în favoarea eliberării lui Pistorius încă din data de 21 august, dar ministrul de Justiția a făcut apel.

Oscar Pistorius nu va scăpa însă de justiție, deoarece parchetul a făcut apel împotriva condamnării sale pentru ucidere involuntară și cere ca faptele să fie încadrate la crimă. Acest nou proces va debuta pe 3 noiembrie, la Curtea Supremă de Apel, care poate să modifice verdictul inițial și să-l condamne pe Pistorius la o pedeapsă mai grea sau să decidă retrimiterea procesului la prima instanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel