Opera macabră a unui suedez

lagar
lagar

Un artist suedez a declarat că una dintre picturile sale este realizată folosind cenuşă umană pe care a furat-o din

Artistul Carl Michael von Hausswolff a realizat o pictură intitulată "Memory Works", folosind cenușă umană pe care a furat-o în 1989 din lagărul de exterminare Majdanek din Polonia. Într-un text publicat pe site-ul galeriei unde suedezul și-a expus tabloul, acesta a declarat că a păstrat cenuşa "încărcată de atrocităţile comise în acel loc" într-o cutie, iar în 2010 a decis să o amestece cu puţină apă, pentru a realiza o pictură.

Artistul a declarat că cenuşa conţinea energia sau amintirile sufletelor persoanelor care au fost torturate și asasinate  în cadrul unuia dintre războaiele secolul al XX-lea. "Era ca un zgomot al sufletelor", a spus artistul suedez.

"Memory Works" a stârnit o mare polemică, mai întâi, în Suedia. Ulterior, administratorii fostului lagăr Majdanek s-au declarat şocaţi şi indignaţi. "Este o provocare artistică, care merită să fie condamnată", a declarat directorul muzeului. Pictura este expusă până pe 15 decembrie la galeria de artă Marin Bryder din oraşul suedez Lund.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel