'Omul care mânca lumea', piesa care te face să-ți suni fosta soție și părinții

"Omul care mânca lumea", în regia lui Alexandru Mâzgăreanu este o piesă de-a râsu' plânsu', în sensul bun al cuvântului.

Este un spectacol în care se râde mult, dar anumite momente îți lasă și ochii împăienjeniți de lacrimi. Reușește să atingă o coardă sensibilă în sufletele adulților care au fost părăsiți de tații lor care au jucat după meandrele societății meschine.

Din cauza presiunilor sociale și individuale, personajul principal trece printr-o criză care îi dă viața peste cap. Separat de soție, cu un frate bolnav și cu un tată care are nevoie de grija lui, bărbatul se vede prins în propria capcană. În goana după o altfel de viață, încercând să schimbe regulile jocului, personajul principal încearcă să contruiască planuri pe nisip mișcător doar că, într-un final, asistă la propria distrugere. Alegerile sale par să nu țină cont de copii, de părinți și nici de fosta soție care încă îl iubește.

Textul nu oferă detalii din viaţa personajului, nu știm de ce a divorţat şi nici de a rămas fără loc de muncă, dar reacţiile şi stările personajelor sunt indicii pentru a înţelege despre ce este vorba şi care ar fi putut fi parcursul personajului. Veți vedea scene de revoltă, scene brutale, suferințe din prezent cu rădăcini adânci în copilărie.

[citeste si]

"Omul care mânca lumea" este genul de piesă pe care, după ce o vezi, îți vine să pui mâna pe telefon să-ți suni părinții, soții, soțiile pentru că spectacolul te pune pe gânduri. Te face să simți cum goana după recunoașterea societății poate face rău celor din jur.

Șerban Gomoi, Romeo Pop, Sorina Ștefănescu, Alexandru Călin și Liviu Chiţu au fost îndelung aplaudați la Teatrul de Artă din București pentru că, timp de o oră și jumătate, au adus o felie de viață din trecutul fiecărui spectator pe scenă. 

"Omul care mânca lumea", spectacolul care reinterpretază cotidianul absurd într-o cheie regizorală modernă, va avea premiera oficială în zilele de 31 otombrie și 1 noiembrie, ora 20.15, la Teatrul de Artă București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel