OMS în panică - Un nou coronavirus, asemănător SARS, ucide oamenii

ncov
ncov

Un nou contravirus strânește agitației la nivel mondial. Apărut în 2011, coronavirusul s-a modificat și a reapărut în vara lui 2012, în varianta mortală.

Duminică, ministrul saudit al Sănătății, Abdallah Al-Rabia, a anunțat că numărul deceselor cauzate de coronavirusul nCoV a crescut la 20. În plus, Al-Rabia a spus că alte trei cazuri de pacienți cu nCoV au fost înregistrate.

Tot duminică, Franța a confirmat un al doilea caz de infestare cu nCoV.

Prin urmare, până la data de 12 mai, 34 de cazuri au fost notificate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), dintre care 20 de cazuri s-au soldat cu moartea.

Ce se știe despre coronavirus

Transmiterea contravirusului este interumană, deocamdată numai la subiecții cu imunitate scăzută. Simptome seamănă foarte mult cu cele specifice gripei: febră, tuse, dificultăți respiratorii, informează Income Magazine. Noul contravirus amintește de epidemia SRAS (simptom respirator acut sever) din 2003, soldată cu moartea a peste 800 de persoane în întrega lume.

Profesorul Benoit Guery de la Departamentul de Boli Infecțioase din Lille susține că nCoV se poate trata cu antibiotice, luate într-o manieră atent supravegheată, care să poată lupta cu boala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel