Olguța Berbec nu se lasă, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul: "Merg mai departe. Toată lumea cunoaște adevărul"

Sursa foto colaj: Facebook Niculina Stoican / Olguța Berbec
Sursa foto colaj: Facebook Niculina Stoican / Olguța Berbec

Olguța Berbec contestă decizia instanței, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul.

"Merg mai departe cu procesul. Voi contesta decizia. Fac apel, acesta este următorul pas. E prea devreme să declarăm un câștigător. Toată lumea cunoaște adevărul", a declarat Olguța Berbec, potrivit viva.ro.

Aceasta o acuzase pe Niculina Stoican că i-a furat o melodie. Artista, însă, spune că s-a prezentat în fața instanțelor cu o expertiză care demonstrează că nu e vorba despre un plagiat.

"Uneori, oamenii încearcă sa-și atribuie merite"

"Sunt foarte bucuroasă că s-a întâmplat așa, decizia de astăzi poate fi un precedent care va asigura libertatea creatorilor de cântec popular de a păstra dinamismul, de a asigura continuitatea prin varianta fenomenului de folclor. Eu mă bucur din suflet că s-au cerut probe, că au fost ascultate, că s-a făcut o expertiză de către Institutul de Folclor, cel mai înalt for care poate analiza o speță de genul acesta.

Eu nu m-am inspirat din piesa ei. Există o variantă înregistrată și în 2013, de ea în 2019, și de mine în 2021. Este un punct de răscruce pentru că, uneori, oamenii încearcă sa-și atribuie merite sau lucruri și nu este normal să se întâmple așa", a declarat Niculina Stoican.

"Folclorul aparține acestui popor"

"A durat mult și trebuie să mulțumesc instanței că a avut răbdarea și deschiderea necesară să analizeze în amănunt această speță destul de sensibilă. Folclorul aparține acestui popor și e greu să înțelegi atunci când nu ai informațiile necesare", a mai spus Niculina Stoican, pentru Star Popular.

Reamintim că și Constantin Enceanu o a dat-o în judecată pe Niculina Stoican, managerul Ansamblului folcloric "Maria Tănase”, în luna august, nemulțumit de faptul că, de 18 ani, nu a mai fost promovat.

"Așteptăm decizia instanței. Eu de 18 ani nu am mai fost avansat. Nu e vorba de bani, ci de a-mi recunoaște meritul meu. Fără lipsă de modestie, mă consider unul dintre cei mai buni artiști de muzică populară din țară. Alții nu sunt, poate, de valoarea mea, dar au fost promovați", spunea, atunci, cântărețul, pentru cancan.ro.

Vezi și: Constantin Enceanu a dat-o în judecată pe Niculina Stoican: "Mă consider unul dintre cei mai buni artiști de muzică populară din țară"

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel