Of Montreal, Lana Del Rey, renunță să cânte în Israel. Acuzații de apartheid

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Trupa de rock americană of Montreal a renunţat la participarea la un festival de muzică din Israel, denunţând o situaţie 'de apartheid' în această ţară, la câteva zile după retragerea cântăreţei Lana Del Rey de la acelaşi eveniment.

Vineri, artista americană a anunţat că şi-a anulat concertul din cadrul Festivalului Meteor, care se va desfăşura în perioada 6-8 septembrie în kibbutz-ul Lehavot HaBashan din nordul Israelului, deoarece nu a fost organizat şi pentru palestinieni. Trupa of Montreal şi-a justificat retragerea de pe afişul evenimentului explicând că 'nu s-ar fi putut comporta ca şi cum criza nu ar exista'. Pentru membrii grupului, originari din oraşul Athens, statul american Georgia, nu a existat nicio alternativă la anulare 'deoarece liderii politici şi militari ai ţării îşi continuă politicile împotriva palestinienilor'. 'Nu este timpul pentru escapism şi pentru petrecere, ci pentru activism şi proteste împotriva apartheidului israelian, ocupaţiei israeliene a Cisiordaniei şi atrocităţilor comise zilnic de forţele israeliene în Gaza', au explicat membrii formaţiei.

Campanie împotriva atitudinii Israelului

Anularea lor vine în contextul în care mişcarea BDS (Boycott, Divestment, Sanctions) a solicitat de câteva săptămâni artiştilor care figurau pe afişul festivalului să renunţe la participare. Organizatorii evenimentului au protestat public împotriva acestei campanii, explicând că au finanţat întregul festival din fonduri proprii, fără sprijin extern. 'Suntem profund convinşi că muzica are capacitatea de a transcende şi a calma disensiunile umanităţii', au scris organizatorii pe site-ul festivalului într-un mesaj din 24 august. Capetele de afiş ale festivalului sunt rapperii A$AP Ferg şi Pusha T, precum şi saxofonistul californian Kamasi Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel