Nu opriți routerul WiFi noaptea! Iată de ce e important să fie în permanență deschis

foto: Freepik
foto: Freepik

Mulți ar crede că, dacă închid routerul pe timpul nopții, vor fi mai protejați de radiații și vor avea un somn mai odihnitor. Parțial adevărat! Aflați mai multe din materialul următor!

Este recomandat să nu opriți routerul WiFi în timpul nopții, o practică pe care mulți o consideră benefică. Cu toate acestea, există mai multe motive pentru care este mai bine să-l mențineți în funcțiune, chiar și atunci când vă străduiți să economisiți energie electrică lunar. Dacă locuiți într-o casă "inteligentă" cu diverse dispozitive conectate la WiFi, este esențial să nu opriți routerul pe timp de noapte, chiar și în situația în care poate părea că nu se întâmplă nimic semnificativ. Chiar dacă sunteți departe de casă sau nu utilizați direct internetul noaptea nu ar trebui să-l opriți niciodată, ne informează cei de la adslzone.net.

Un router oprit, o casă mai vulnerabilă în fața hoților

Dispozitivele inteligente din locuința dumneavoastră sunt conectate la internet în mod constant. Dacă acestea pierd conexiunea, funcțiile esențiale devin inaccesibile. Indiferent dacă sunteți plecat într-o călătorie sau doar la serviciu, este important să țineți cont că aceste dispozitive rămase fără conexiune la internet devin ineficiente. Printre acestea se numără camerele de supraveghere, prizele sau becurile inteligente, senzorii de mișcare, electrocasnicele inteligente și altele.

Actualizări eșuate și erori de sistem

În plus, dacă routerul rămâne oprit, actualizarea regulată nu va fi descărcată pe dispozitivele care o cer. În mod obișnuit, aceste actualizări sunt programate să aibă loc pe timp de noapte, însă dacă routerul este oprit în mod constant, acestea nu vor fi implementate automat. Mai mult decât atât, durata de viață a echipamentului poate să scadă în timp atunci când funcțiile nu sunt menținute corespunzător în sistem.

Un router care "merge" în permanență nu-ți va da neapărat migrene și nici nu te va ține noaptea treaz. Nu te vei trezi obosit, dacă dormi cu el aprins, din cauza frecvențelor joase  - cel puțin așa susțin cele mai multe voci de pe platforma Quora, în ciuda a ceea ce se vehiculează tot mai mult în online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel