Noul sedan electric BMW i4 a fost dezvăluit sub formă de concept (FOTO&VIDEO)

BMW a dezvăluit conceptul noii sale mașini electrice pe care a ținut-o secretă timp de cinci ani.

BMW a dezvăluit conceptul noii sale mașini electrice pe care a ținut-o secretă timp de cinci ani, conform The Verge. Modelul i4, mult așteptatul succesor al i3 și i8, va fi lansat în anul 2021. Noul concept a fost prezentat în timpul „Salonului Auto de la Geneva" care nu se mai ține la Geneva, ci în mediul online.

În primul rând, BMW a reiterat specificațiile i4 pe care le-a împărtășit în noiembrie 2019, la Salonul Auto de la Los Angeles, clarificând simultan alte detalii. Autonomia este cea mai importantă chestiune. BMW a spus că i4 va putea merge 600 km cu o singură încărcare, însă compania se baza pe standardul european WLTP, care este mult mai iertător decât viața reală. Așadar, BMW i4 va avea o autonomie estimată de 435 km, după standardul EPA.

Baterie și putere

 (w670)

Chiar dacă nu mai este un număr uriaș, performanța rămâne, fiindcă i4 va avea o baterie de 80kWh. Drept comparație, Taycan Turbo al lui Porsche are o baterie de 93,4 kWh și doar 323 km autonomie.

Compania bavareză a transmis că i4 va avea aproximativ 530 de cai putere, un număr impresionant pentru un singur motor electric. BMW a transmis că mașina va avea aceeași putere ca mașinile sale cu motor V8. Așadar, i4 ar accelera de la 0 la 100 hm/h în doar 4 secunde.

Design agresiv și modern

 (w670)

Conceptul i4 are o înfățișare mai agresivă decât multe alte BMW-uri disponibile în prezent, mai ales cu grila tradițională care se întinde până în pământ aproape. Însă, de la spate, noul model este mai cuminte.

Evoluția electrică a BMW a fost una ciudată. Acum câțiva ani, bavarezii erau cu mult înaintea altor companii, când vine vorba de electrificare. Însă, BMW a încetinit progresele, iar i3 și i8 nu au primit un succesor care să stabilească producătorul în fruntea luptei pentru mașinile electrice.

Chiar dacă i4 este departe de producție, conceptul este cea mai coerentă viziune a viitorului electric al companiei de până acum, chiar dacă a venit atât de târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel