Noua funcție a telefonului pentru cei care se tem să meargă singuri pe stradă

Google a anunțat un nou pachet de caracteristici software pentru telefoanele sale inteligente Pixel.

Google a anunțat un nou pachet de caracteristici software pentru telefoanele sale inteligente Pixel, conform The Verge. După ce gigantul tehnologic a adăugat detectarea accidentelor de mașină, compania generează o nouă unealtă numită „verificarea siguranței” concepută pentru a se asigura că utilizatorii sunt bine dacă merg undeva singuri – la alergat sau la plimbare noaptea.

La activarea funcției, utilizatorul setează un interval la care trebuie să fie verificat. Când vine timpul, verificarea preia tot ecranul dispozitivului pentru a vedea starea în care se află acesta. Astfel, telefonul are trei variante: dacă sunteți în siguranță, începe numărătoarea pentru următorul moment; dacă vă simțiți în pericol, distribuie locația cu contactele de urgență; dacă vă este foarte frică, sună automat la 112.

Siguranța, mai importantă decât o alarmă falsă

Bineînțeles, aplicația nu va suna de una singură la 112 pentru a nu abuza de serviciul de urgență, însă contacții care sunt adăugați la lista de contacți de urgență vor primi locația în timp real și vor fi notificați că ceva nu este în regulă.

Măsura luată de Google nu face decât să adauge posibilitatea ca prietenii să primească un mesaj de urgență accidental, la schimb pentru siguranța utilizatorului. Apple nu a construit un sistem similar pe iPhone, iar acest aspect al Android subliniază faptul că Google se concentrează pe siguranța utilizatorilor săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel