Nottara s-a întors acasă. 'N-am crezut c-o să fie așa mișto!'

După aproape un an de la închiderea sediului din Bd. Magheru, Teatrul Nottara a revenit în sălile care i-au adus denumirea de „Teatrul de pe bulevard” pentru spectatori. Evenimentul a coincis cu prima zi a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, care s-a deschis cu expoziţa de fotografie „Teatrul Nottara: de pe scenă pe simeze”.

Bucureştenii s-au lăsat purtaţi înapoi în timp de imaginile din arhiva teatrului, unele având peste 60 de ani vechime. Expoziţia va putea fi admirată până la finalul festivalului, pe 22 octombrie, iar intrarea este liberă.

Au urmat apoi o lansare de carte şi spectacolul adus de trupa Teatrului de Revistă Ginta Latină din Chişinău, „Notenkraker...sau al cincilea anotimp" de Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. Montarea a fost apreciată de spectatori, iar cei care au venit insoţiţi de copii s-au bucurat că i-au putut lua din faţa monitoarelor, oferindu-le o alternativă plăcută şi educativă de a-şi petrece timpul.

„Eu nu-s nici critic de teatru, nici n-am mai fost la spectacole în ultima vreme pe cât mi-aș fi dorit, deci părerea mea ar putea fi subiectivă. Dar se vede totuși cu ochiul liber când un spectacol e reușit, când e bine jucat și excelent pus în scenă. Când povestea se îmbină cu realitatea într-un mod firesc, când trecerile sunt armonioase, când actorii vorbesc inteligibil și acțiunea e fără cusur. Când până și un copil e prins de ceea ce se întâmplă pe scenă, e fascinat și purtat în lumea aceea care i se desfășoară în fața ochilor. Când aplaudă frenetic la sfârșit, spunând apoi la ieșire: <<Foarte tare! N-am crezut c-o să fie așa mișto! Să mai venim.>>" Mara Wagner, meandmymonkeys.ro

„A fost o seară a bucuriei... bucuria întoarcerii acasă, bucuria revederii cu Domnul Director Tudor Ţărnă şi minunata lui echipă de la Teatrul de Revistă Ginta Latină, care ne-au ajutat când nu mai aveam sediu să jucăm, invitându-ne să susţinem acolo trei reprezentaţii, bucuria de a vedea iarăşi sala mare plină de spectatori, nu depozit pentru decoruri. Suntem uşuraţi că avem din nou un loc pe care să îl numim acasă şi ne putem relua activitatea obişnuită. A fost un an greu", a declarat Marinela Ţepuş, Managerul Teatrului Nottara.

FEST(IN) pe Bulevard continuă până pe 22 octombrie. Pentru unele dintre spectacole mai sunt disponibile bilete, online pe www.festinpebulevard.ro sau de la agenţia din bd. Magheru 20, de luni până duminică între orele 10:00-20:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel