NOAPTEA MUZEELOR 2015. Protest față de situația gravă în care se află muzeele

Protest inedit pe 16 mai, la Noaptea Muzeelor, eveniment ajuns  la cea de-a 11-a ediție.

"Anul acesta Piticul (noua identitate vizuală a evenimentului, n.r.) plecat în căutarea muzeelor protestează cu cârpa pe cap. De ce? Pentru că a aflat că multe din muzeele şi colecţiile ţării dispar fiindcă li se retrocedează clădirile în care funcţionează. Fiecare muzeu îşi va acoperi o piesa valoroasă cu o pânză pentru a vă face atenţi că s-ar putea ca data viitoare să nu o mai găsiţi deloc nici pe ea, nici muzeul", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului Noaptea Muzeelor, scrie descopera.ro.

În acest context, Virgil Niţulescu, preşedintele Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR), a declarat, duminică, pentru Mediafax, că intenţia acestui protest este de a "conştientiza publicul cu privire la gravitatea situaţiei în care se află muzeele României".

Publicul, cel mai în măsură să atragă atenția politicienilor

"Probabil aceasta va fi forma de protest pe care o vom adopta în proporţie de 99%. Intenţia noastră este să conştientizăm publicul cu privire la gravitatea situaţiei în care se află muzeele României. Considerăm că publicul este cel mai în măsură să atragă atenţia politicienilor că sunt necesare nişte măsuri radicale pentru îmbunătăţirea situaţiei în care se află muzeele. Mă refer atât la faptul că în urma restituirilor, muzeele au pierdut şi sedii şi bunuri culturale, şi statul, autorităţile publice (...) nu au făcut aproape nimic pentru a găsi soluţii de ajutorare a muzeelor în aceşti ani", a declarat Virgil Niţulescu.

"Fiecare muzeu are libertatea de a alege", a mai spus Nițulescu, precizând că RNMR va face o recomandare instituţiilor membre.

La ediţia Noaptea Muzeelor din acest an vor participa şi instituţii muzeale din Iaşi şi Galaţi, iar Muzeul Băncii Naţionale a României va fi inclus, pentru prima dată, în circuitul evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel