Nicolae Robu, primarul Timișoarei, audiat într-un dosar de abuz în serviciu

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a fost audiat audiat, marți,  la Serviciul de Investigare a Fraudelor Timiș într-un dosar în care se anchetează modul în care s-a realizat recepționarea proiectului Incuboxx realizat din fonduri europene, scrie pressalert.ro.

Audierea edilului din Timișoara  este legată de recepția lucrării. Mai precis, anchetatorii vor să stabilească de ce a fost semnat procesul de recepție a lucrărilor în condițiile în care instalația de răcire a clădirii de sticlă nu funcționează.

Nicolae Robu a intrat în mare viteză în sedul poliției Timiș pentru a fi audiat în calitate de președinte al comisiei de recepție. De asemenea, la sediul Poliției Timiș au ajuns și alți membri ai comisiei de recepție: Culiță Chiș șeful Direcției Tehnice din PMT, Ciprian Cădariu arhitect-șef al PMT, Martin Staia fost șef al Direcției de Patrimoniu și Ciurariu Sorin, șeful Direcției de Urbanism.

Citește și: Scandal uriaș. Nicolae Robu își atacă foștii aliați. Replica PSD

În acest dosar s-a început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu. Incuboxx a fost ultima lucrare realizată de una dintre cele mai cunoscute firme de construcții din Timișoara – SC Saiftim SA. Compania a intrat în insolvență din 6 mai 2014, la puțin timp după ce a încasat de la primărie banii pentru controversatul incubator de afaceri. Acționari la Saiftim sunt fostul ministru PSD, Ovidiu Brânzan, dar și Bega Turism, firmă condusă de frații Cristescu.

Contractul pentru serviciile de administrare și management a fost atribuit la începutul verii, firmei SC FITT Resources SRL Timișoara, la valoarea de aproape 400.000 de euro. Societatea în cauza a fost înființată în luna noiembrie a anului 2014 și funcționează la... Casă Tineretului, acolo unde are sediul și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, la care a lucrat și viceprimarul Dan Diaconu. Culmea este că FITT Resources STL are că obiect de activitate organizarea de evenimente – târguri, expoziții, conform codului CAEN, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel