Mircea Diaconu, diplomă pentru contribuția la imaginea pozitivă a României

Mircea Diaconu a primit un dar de suflet.

VEZI ȘI: Exclusiv. ADEVĂRUL despre relația Negoiță-Oprescu. "Aici e problema"

Maestrul a primit, împreună cu regizorul Radu Gabrea și actrița Victoria Cociaş, câte o diplomă pentru contribuţia la imaginea pozitivă a României, oferită de consulul onorific al României la Nisa, Ştefan de Fay.

'O poveste de dragoste, Lindenfeld'

În cadrul galei a fost prezentat cel mai recent film al regizorului Radu Gabrea, 'O poveste de dragoste, Lindenfeld' (2013), în care Mircea Diaconu joacă rolul lui Oskar Prechtel, iar Victoria Cociaş pe cel al Helgăi la maturitate.

Filmul prezintă povestea emoţionantă a iubirii regăsite, după 60 de ani, dintre Ully Winkler (interpretat de Victor Rebengiuc, aflat la prima sa colaborare cu regizorul Radu Gabrea) şi Helga, singura locuitoare a unui sat șvăbesc din Banat, Lindenfeld, acum abandonat. În anul 1945, sătenii din Lindenfeld fuseseră deportaţi de regimul comunist în lagărele sovietice din Siberia.

'O poveste de dragoste, Lindenfeld' a fost prezentat la mai multe festivaluri internaţionale de prestigiu, printre care San Diego Film Festival, Bogota International Film Festival, Thessaloniki International Film Festival, Festival International de Film de la Cannes - Marche du Film, TIFF Sibiu, Festivalul Ecranizărilor Literare UCIN, în cadrul căruia lui Radu Gabrea i-a fost decernat Premiul pentru Regie.

Aflată la cea de-a 7-a ediție, Săptămâna Filmului Românesc la Nisa s-a desfășurat în perioada 3–8 decembrie, în organizarea Consulatului Onorific al României la Nisa, în parteneriat cu Conseil Général des Alpes Maritimes, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Uniunea Cineaştilor din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel