Ministrul Violeta Alexandru a donat bani pentru achiziţionarea 'Cuminţeniei Pământului'

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, a declarat, joi, că a donat bani în cadrul subscripţiei naţionale pentru achiziţionarea sculpturii 'Cuminţenia Pământului', precizând că ea consideră că acest lucru este nu numai o datorie faţă de opera lui Constantin Brâncuşi, ci şi un cadru în care naţiunea română va putea să arate dacă are disponibilitatea de a contribui la un proiect naţional.

'Sigur că am donat, am donat imediat ce colegul meu, domnul ministru Vlad Alexandrescu, a făcut anunţul public şi a deschis toate posibilităţile de a face acest lucru. Cred foarte mult că este nu numai o datorie pe care o avem ca naţiune faţă de opera lui Brâncuşi, dar este în acelaşi timp şi un cadru în care vom putea afla (...) dacă avem o disponibilitate ca şi naţiune să contribuim la un proiect naţional pe care îl propune în acest moment Guvernul', a spus Violeta Alexandru, răspunzând unei întrebări în cadrul unui dialog online purtat cu cei interesaţi de activitatea Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC).

Ministrul a mai afirmat că acest demers este atât cultural, cât şi civic, neavând nicio relevanţă sumele de bani donate.

'Avem ocazia să spunem dacă da sau nu, respingând sau contribuind la acest demers deopotrivă cultural şi civic pe care îl lansăm către public. Dacă nu, vom avea un prim semnal vizavi de disponibilitatea oamenilor de a se implica (...) Nu are nicio relevanţă suma de bani pe care cineva o are, relevant este să simţim că avem o datorie faţă de această ţară, să contribuim. Iar dacă nu mai simţim acest lucru sau nu dorim să avem un aport în această direcţie, vom avea ocazia cu toţii să aflăm la finalul acestei campanii şi e bine să ştim şi noi şi (...) toţi cei care sunt în România şi mă rog discută în familiile lor, în cercul lor de prieteni vizavi de disponibilitatea pe care o au de a pune umărul la un proiect naţional, cum este acesta, dar pot fi şi altele. Dar în acest moment despre acesta discutăm. Eu personal am donat şi nu pentru că sunt membru în cabinet, ci pentru că eu cred în acest proiect şi cred că este cazul să fim alături faţă de iniţiativa propusă', a precizat ministrul Violeta Alexandru.

MCPDC a lansat joi seară o serie de sesiuni online sub numele 'De Vorbă cu Ministrul tău'.

În fiecare seară de joi, timp de o oră, miniştri, secretari de stat sau consilieri ai Guvernului Dacian Cioloş vor răspunde întrebărilor cetăţenilor pe teme de interes pentru aceştia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel