Ministrul Ionuț Vulpescu anunță participarea Teatrului Evreiesc de Stat la un prestigios festival

Ministrul Culturii Ionuț Vulpescu a făcut, pe pagina sa de Facebook, un anunț extrem de important.

Ionuț Vulpescu a spus că bugetul Ministerului Culturii astfel încât Teatrului Evreiesc de Stat va participa la New York International Performing Arts Festival. Este vorba despre un prestigios festival de arte ale spectacolului și de cultură.

"În ședința Guvernului din această săptămână s-a suplimentat bugetul Ministerului Culturii, în vederea participării Teatrului Evreiesc de Stat la New York International Performing Arts Festival, cel mai amplu și mai prestigios festival de arte ale spectacolului și de cultură idiș din lume.

Am luat hotărârea de a susține această participare nu numai datorită înaltului nivel artistic al celor două spectacole pe care TES le va susține în cadrul festivalului ( „Stele rătăcitoare", respectiv „Astă seară, Lola Blau"), ci și ținând cont de faptul că România este țara în care, la Iași, în 1876, Avram Goldfaden a inaugurat primul teatru profesionist de limbă idiș din lume. Și tot lui Goldfaden îi mai aparține o premieră: primul spectacol teatral în limba ebraică din Statele Unite. Participarea colectivului teatrului la ateliere, seminarii și întâlniri cu mass-media americană va contribui și ea la promovarea unei bune imagini a culturii române pe continentul american", a transmis ministrul Ionuț Vulpescu.

VEZI ȘI: Pătraru, despre PAGUBA IMPORTANTĂ adusă TVR după scandalul cu Turcescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel