Ministerul Sănătății a dat startul la vaccinarea antigripală gratuită

ms-
ms-

Ministerul Sănătății (MS) a dat startul Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii începe în această săptămână. Pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, MS a achiziţionat un milion doze de vaccin gripal, distribuirea lor realizându-se în două etape. “Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în două etape. În prima etapă am pus la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică un număr de 500 000 de doze pe care acestea le livrează cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare pentru începerea imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite până la sfârşitul acestei luni pentru continuarea vaccinării. Ministerul Sănătăţii a alocat pentru campania de imunizare din sezonul 2012-2013 un buget similar cu cel de anul trecut, respectiv 11 milioane de lei”, se arată în comunicatul MS.

Prioritate la vaccinarea gratuită vor avea persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, persoanele cu boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical, precum şi gravidele, în conformitate cu recomandările Organizația Mondială a Sănătății (OMS) şi ale Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).
Campania Ministerului Sănătăţii se va derula în cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
Ministerul recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor și să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel