Microsoft va adăuga un buton de inteligență artificială pe tastaturile PC-urilor - iată ce te va ajuta să faci

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Microsoft adaugă un buton dedicat inteligenței artificiale pe tastaturile sale Windows - prima schimbare semnificativă sale în aproape 30 de ani.

 

Începând din această lună, multe dintre noile computere cu Windows 11 de la Microsoft, inclusiv viitoarele dispozitive Surface, vor avea tasta "Copilot", un buton care lansează partenerul tău de inteligență artificială.

Prin apăsarea butonului în formă de panglică, utilizatorul apelează la chatbotul de inteligență artificială Bing, care îl poate ajuta cu sarcini precum rezumatul unui articol dens, căutarea de mobilă online sau pur și simplu modificarea setărilor de pe PC-ul său.

Poate chiar să creeze un o melodie de la zero, fără ca utilizatorul să știe să cânte la un instrument sau cu vocea, în urma unui parteneriat cu experimentatorii de muzică cu inteligență artificială Suno.

Copilot va fi situată lângă tasta space, înlocuind butonul CTRL din dreapta pe unele PC-uri, în timp ce pe altele va înlocui o tastă de meniu.

Microsoft a numit anul 2024 "anul PC-ului cu inteligență artificială"

Pentru dispozitivele în care Copilot nu este disponibil sau activat, apăsarea butonului va lansa Windows Search în loc să apeleze la AI-ul său.

Microsoft nu a precizat încă ce producători de computere vor instala butonul Copilot în afara dispozitivelor proprii, deși a spus că unele dintre companii sunt așteptate să își prezinte noile modele la o expoziție de gadgeturi care va avea loc săptămâna viitoare în Las Vegas.

Tasta Windows a fost introdusă pe tastaturile Microsoft în anii 1990 și de atunci a devenit un element universal recunoscut.

Microsoft a numit anul 2024 "anul PC-ului cu inteligență artificială", un moment simbolic în lumea tehnologiei, deoarece companiile se luptă în revoluția inteligenței artificiale, în ciuda problemelor etice și juridice legate de această tehnologie.

Vicepreședintele executiv al Microsoft, Yusuf Mehdi, a declarat că această schimbare a fost un "moment de transformare" în călătoria Windows cu AI, adăugând că anul 2024 "promite să fie cu nimic mai puțin extraordinar", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel