Mergea și Qureshi în turul doi la Wimbledon

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi s-a calificat, joi, în runda a doua a probei masculine de dublu din cadrul turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, după 4-6, 7-6 (4), 7-6 (3), 6-3 cu cuplul Dino Marcan (Croația)/Tristan-Samuel Weissborn (Austria).

Mergea (39 ATP la dublu) și Qureshi (24 ATP la dublu), favoriții numărul 14, au obținut o victorie muncită, în două ore și 49 de minute, în fața unor adversari mai slab cotați, Marcan ocupând 101 mondial la dublu, iar Weissborn 98. Inițial perechea româno-pakistaneză trebuia să joace în primul tur cu cuplul Martin Klizan (Slovacia)/Dmitri Tursunov (Rusia), dar aceștia s-au retras.

Marcan și Weissborn au început mai bine meciul, au avut 2-0 și au mers cu acest avantaj până la finalul setului, câștigat cu 6-4.

În actul secund, cei doi au reușit să se desprindă la 4-2, dar Mergea și Qureshi au revenit și au dus meciul în tie break, unde au înclinat balanța în favoarea lor (7-4).

În setul al treilea s-a mers cap la cap până în tie break, unde Mergea și Qureshi au fost mai buni (7-3) și au preluat controlul meciului.

Florin Mergea și partenerul său au început în forță setul al patrulea, cu 3-0, iar apoi și-au conservat avantajul, câștigând cu 6-3.

Perechea româno-pakistaneză și-a asigurat un cec de 16.500 lire sterline și 90 de puncte ATP, urmând să joace în turul următor cu austriecii Julian Knowle (43 ani, 95 ATP) și Philipp Oswald (31 ani, 72 ATP), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel