Marilyn Monroe în 10 ipostaze ciudate

Monroe_Marilyn_210.jpg
Monroe_Marilyn_210.jpg

Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la moartei divei(pe 5 august), sute de fotografii inedite sau rare au fost publicate.

The Telegraph a publicat o listă cu întâmplări curioase de detalii despre viața artistei. Din toate detalii picante ale vieții sex-simbolului anilor '40 si '50, au fost alese 10 din cele mai interesante:

1. Marilyn Monroe nu era asa bine plătită cum se specula, cel puțin în comparație cu alte vedete ale vremii. Jane Rusell a primit un salariu de 10 ori mai mare pentru rolul din ,,Gentlemen Prefer Blondes, unde cele două au fost colege. La apogeul carierei sale, Marilyn primea 100.000 de dolari pe film, în timp ce Elizabeth Taylor primea un million de dolari pentru rolul din ,,Cleopatra.

2.Când era la un pas de a obține un contract de 1 milion de dolari, a fost concediată de compania Twentieth-Century Fox din cauza întârzierilor si chiar a lipsei de la filmări. Acest lucru se întâmpla in 1962 când, în primele 2 săptămâni de la începerea filmărilor pentru ,,Something's Got to Give, diva nu a apărut deloc pe platouri. Cu patru zile înainte de moartea sa, blonda a primit o noua propunere: un milion de dolari pentru două filme pe care, nu a mai apucat sa le facă.

3.Sex-simbolul avea o mare problemă cu replicile. Îi era aproape imposibil să le învețe! Pentru celebra replică ,,It's me, Sugar! au fost necesare 60 de duble. Problema lui Monroe, sar si prezența permanentă a profesoarei de actorie l-au scos din minți pe Laurence Olivier la filmările peliculei ,, The Prince and The Showgirl.

4.Natasha Lytess a fost mereu in prezența divei. Profesoara de actorie a lucrat cu ea timp de 6 ani, ucru deloc plăcut pentru regizori, întrucât aceasta incercă permanent să își suprapună viziunea. După Lytess, Paula Strasberg a preluat această sarcină, iar pentru asta, Marilyn i-a obținut un salariu considerabil din partea studiourilor.

5. Mama ei a fost internată într-un spital pentru probleme mintale, timp în care Marilyn a fost plimbată din familie in famile. 11 cupluri au renunțat treptat la adopție pentru că mama ei refuza sa semneze actele necesare.

6.Contrar aparentelor, diva deținea destul de puține bijuterii, si numai un inel cu diamante, primit de la Joe DiMaggio. În schimb, aprecia enorm arta lui Goya.

7.La momentul morții ei, Marilyn plănuia sa se recăsătorescă cu Joe DiMaggio. După moartea artistei, Joe i-a trimis, timp de 20 de ani, de 3 ori pe săptămână, flori la mormânt.

8.Marilyn s-a măritat la 16 ani cu un vecin, James Dougherty, scopul acestei căsătorii fiind împiedicarea retrimiterii divei la orfelinat.

9. Diva a fost cea care i-a obținut primul contract important cântăreței Ella Fitzgerald. Acest lucru a însemnat o schimbare, întrucat, in 1955, persoanelor de culoare le era interzisă intratrea in multe baruri din SUA.

10. Numărul sinuciderilor din New York, timp de o săptămână de la moartea divei a crescut la 12 pe zi, arată un raport publicat de New York Times.Unul dintre sinucigași a lăsat și un mesaj:,, Dacă cel mai minunat si frumos lucru din lume n-a avut pentru ce trăi, atunci nici eu nu am.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel