Mâncarea picantă, drumul spre o siluetă de vis

Îți place mâncarea picantă? Dacă da, atunci ai toate șansele să slăbești fără să te abții de la mâncarea preferată. Sunt plante aromatice și condimente care pot accelera metabolismul. Unele pot reduce senzația de foame, iar altele au efect diuretic și elimină apa în exces din țesuturi.

Mâncarea picantă te ajută să slăbești, dar înainte de a-ți face un program alimentar, trebuie să cunoști câteva lucruri esențiale.

Puterile magice ale capsaincei. Substanța din ardeiul iute responsabilă cu “încălzitul” simțurilor se numește capsaicină și este un aliat de încredere când vine vorba de lupta cu kilogramele. De asemenea, capsaicina are proprietăți de alinare a durerilor și este folosită în tratamentele pentru osteoartrită și dureri de spate.

Totuși, există persoane alergice la ardei iute. Livestrong.com spune că dacă ești alergică la kiwi, banane, alune, avocado sau latex, e foarte posibil să ai probleme și dacă mănânci ardei iute.

Legătura dintre mâncarea picantă și apetit.

Preparatele aromatizate cu ardei iute te pot ajuta sa slăbești, pentru că reduc apetitul. Capsaicina îți dă senzația că te-ai săturat cu porții mai mici de mâncare. În plus, mai are un efect-minune, de care e bine să profiți din plin: îți taie pofta de alimente bogate în grăsimi, dulciuri și mâncare sărată.

Un studiu efectuat în anul 2014, ale cărui rezultate au fost publicate în jurnalul “Appetite”, a analizat impactul pe care il au suplimentele cu capsaicina asupra organismului. Rezultatele cercetărilor arată că cei care au luat suplimente nu au mai făcut excese alimentare și, prin urmare, și-au menținut greutatea corporală dorită.

Adaugă savoare preparatelor și vei slăbi.

Dimineața, când îți iei micul dejun presară puțin ardei iute sau alt condiment peste omletă. Pune piper și boia în crema ta de brânză și mănânc-o alături de felii de castravete și salată. Poți să adaugi condimente în supă, în preparatele cu fasole, în pilafuri și amestecă pasta de tomate cu puțin ardei iute uscat. O să dai savoare mâncărurilor și îți ții greutatea sub control.

Ardeiul iute te ajută să slăbești și este și unul din acele afrodisiace naturale cu efect.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel