Urmărește emisiunea live



Mai bine odă lui Mircea Andrei

Prin acest demers încerc să fac dreptate mediatică unei persoane pe nedrept omise din lista celor care apără cu pieptul gol onoarea şi reputaţia PDL. Demersul este justificat şi din alt punct de vedere, domnul senator fiind victima unui lanţ de coincidenţe care în cel mai fericit caz te obligă să-ţi pui multe, foarte multe întrebări!

Este vorba despre legăturile care se fac între domnia sa şi arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.

Mircea Andrei neagă energic şi are explicaţii pentru toate situaţiile de care vorbeam. Îmi venea să-l cred că nu are nici în clin nici în mânecă cu subteranele acestui caz, măcar pe baza celui mai simplu principiu pe care îl ai la dispoziţie atunci când nu ai acees la informaţii de culise: cuvântul lui contra cuvântul celorlalţi, situaţie în care câştigă nu neapărat cel care spune adevărul ci în primul rând acela care reuşeşte să fie convingător!

Domnul senator Mircea Andrei ştie cum să facă să pară convingător, stâpâneşte cât se poate de bine această artă exersată probabil în anii în care activa ca procuror, apoi ca avocat.

Un episod petrecut la emisiunea Subiectiv de la Antena 3 m-a pus însă serios pe gânduri. L-am întrebat dacă, la întâlnirea Preşedintelui României cu parlamentarii PDL, şeful statului s-a referit şi la deputatul Dan Pasat - posesor de dosar penal şi de cerere de arestare preventivă care nu poate opera în lipsa bunăvoinţei colegilor de partid ai domniei sale - pe care l-ar fi ridicat în picioare. Fără să clipească, domnul senator Mircea Andrei mi-a tăiat din start elanul: ”NU! ”

L-am crezut până a doua zi când domnul Oajdea, căruia Val Vâlcu i-a dedicat oda de ieri, a povestit de fir a păr cum s-au petrecut lucrurile. Traian Băsescu chiar s-a referit la Dan Pasat iar acesta şi-a primit perdaful spâşit, în picioare!

Acum se pune următoarea problemă: dacă domnul Mircea Andrei nu spune adevărul într-un caz în care nu are nicio miză, neavând vreo legatură cu respectivul subiect penal, de ce l-aş mai crede că nu ne minte atunci când se referă la arestarea lui Nicolescu, situaţie în care are cel puţin un interes politic imediat, fiind vorba de competitotul sau direct în judeţul Argeş?

Mai văd apoi şi acele celebre poze din ziarul Ancheta care ni-l arată pe domnul senator în august 2010 la restaurant în Piteşti, în compania unor persoane a căror importanţă locală o puteţi singuri aprecia: şeful SRI Argeş, şeful Direcţiei Finanţelor Publice din judeţ, şeful Poliţiei Economice de acolo! Crede cineva că s-au întâlnit doar pentru a mânca un mic? Încercaţi şi dumneavoastră, cei care încă mai credeţi asta, să luaţi masa dezinteresat măcar în compania aceloraşi personaje! Mult succes!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel