Macron refuză să vorbească despre un „genocid“ în Ucraina: Rușii și ucrainenii sunt frați

Liderii opoziției franceze îl presează pe Macron să accepte compromisuri după ce a pierdut majoritatea parlamentară în Franța - Foto Agerpres
Liderii opoziției franceze îl presează pe Macron să accepte compromisuri după ce a pierdut majoritatea parlamentară în Franța - Foto Agerpres

Președintele francez a insistat că liderii mondiali ar trebui să fie „atenți” cu privire la utilizarea unui limbaj inflamator pentru a descrie atrocitățile rusești comise în Ucraina.

Președintele francez Emmanuel Macron a stârnit un val de furie după ce a refuzat în mod public să catalogheze atrocitățile rusești comise în orașe ucrainene (ex. Bucea) ca fiind un „genocid”.

Omologul său american, Joe Biden, a acuzat forțele ruse că au comis genocid în Ucraina, ieri, explicând că „a devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă pur şi simplu să şteargă ideea însăşi ideea de a putea fi ucrainean”.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a adoptat, de asemenea, cuvântul „genocid“ pentru a descrie actele rusești de ucidere în masă fără discernământ în Ucraina, spunând altor lideri europeni să acționeze mai decisiv, insistând că „nu puteți negocia cu cei care comit genocid”.

Cu toate acestea, Macron a evitat să folosească acest termen, spunând miercuri că liderii mondiali ar trebui să fie „atenți” atunci când folosesc un astfel de limbaj inflamator. Acesta a precizat că liderii lumii ar trebui să fie „atenți” cu terminologia despre genocid, insistând că ucrainenii și rușii sunt „frați”.

„Este o nebunie ceea ce se întâmplă, este incredibil de brutal”, a spus acesta.

„Dar, în același timp, mă uit la fapte și vreau să încerc pe cât posibil să pot opri acest război și să reconstruiesc pacea. Nu sunt sigur că escaladarea verbală servește acestei cauze.”, a mai zis președintele Franței.

„Aș spune că Rusia a declanșat unilateral cel mai brutal război, că acum este clar că acele crime de război au fost comise de armata rusă și este necesar să-i găsim pe responsabili și să-i punem în fața dreptății”, a adăugat Macron.

„Aș fi atent cu astfel de termeni astăzi, deoarece aceste două popoare (ruși și ucraineni) sunt frați.”, a mai zis Macron, conform RMX.

Macron susţine că nu a existat niciun acord politic mai larg cu fostul preşedinte Sarkozy

Ex-președintele francez Nicolas Sarkozy a anunţat marţi, 12 aprilie, că va vota în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, din 24 aprilie, pentru candidatura lui Emmanuel Macron, care „este, în situaţia actuală, singurul în măsură să acţioneze”.

Invocând într-un mesaj pe Facebook „fidelitatea pentru valorile dreptei republicane”, Sarkozy a menţionat de asemenea „valorizarea muncii” de către preşedintele în exerciţiu şi „angajamentul lui european clar şi fără ambiguitate”, notează Agerpres.

Între şeful statului francez Emmanuel Macron, care urmăreşte să fie reales la preşedinţia Franţei, şi fostul preşedinte conservator Nicolas Sarkozy nu a existat un acord politic mai larg, dincolo de sprijinul exprimat de acesta din urmă, a afirmat miercuri preşedintele în exerciţiu, informează Reuters.

Potrivit AFP, fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a anunţat marţi că va vota în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, din 24 aprilie, pentru Emmanuel Macron, care "este, în situaţia actuală, singurul în măsură să acţioneze" (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel