Lui Traian Băsescu i s-a făcut frică

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

razvan dumitrescuLui Traian Băsescu i s-a făcut frică. Rezultă clar acest lucru din discuţiile pe care preşedintele le-a avut cu liderii PDL, înregistrate de reporterii Antenei3.

Disperarea l-a făcut pe Traian Băsescu să încerce să câştige timp politic schimbându-l pe Boc – un monument de incompetenţă! – cu speranţa că dacă aduce în fruntea guvernului un independent controlabil prin aparţinători, ridică presiunea de pe partidul de guvernământ într-un moment greu pentru putere.

Scenariul era simplu şi lucrurile trebuiau făcute acum, cât timp Uniunea Social Liberală nu e înregistrată la tribunal. Altfel opoziţia ar fi avut dreptul să desemneze premierul având de această dată cel mai mare număr de mandate în Parlament, cu semnătură şi stampilă de la instanţă. Ar fi fost indeplinită şi ultima condiţie constituţională de care se crampona domnul preşedinte atunci când le refuza adversarilor săi premierul, deşi suma mandatelor partidelor de opoziţie era mult mai mare decât numărul de parlamentari PDL.

Apoi mai este şi UDMR. Mişcarea trebuia făcuta înainte de congresul Uniunii, pentru că cel puţin un candidat cu şanse de a câştiga preşedinţia formaţiunii maghiare s-ar putea dovedi ostil ramanerii la guvernare alături de PDL. Motivele sunt pur electorale, de prag din ce în ce mai greu de atins dacă mai stau asociaţi cu cineva aflat în cădere liberă. De altfel din înregistrări rezultă că cifrele de încredere nu sunt în creştere şi nu peste 18% cum se laudă Videanu, preşedintele vorbea de 7 sau 8 procente acolo cu ai lui!

Există şi un al treilea motiv pentru care mişcarea trebuia făcută acum şi acesta ţine de Congresul PDL!

Se ştie deja că Elena Udrea se află în acest moment într-o situaţie foarte dificilă în confruntarea cu aripa Blaga – a pierdut şi sprijinul filialelor pe care conta iar “buldogul” ar fi refuzat orice tentativă de negociere şi împacare, dacă sursele mele nu mint.

Acum şansele unor oameni ai preşedintelui precum Voinescu, Preda sau Traian Ungureanu la funcţii în partid sunt aproape nule. Un alt premier, independent dar controlat de la Cotroceni, care să dorească a impune alţi miniştri, ar fi redeschis calea negocierilor între grupări şi cu siguranţă Traian Băsescu avea doar de câştigat dintr-o asemenea situaţie. Nu i-a ieşit şi personajul de la Cotroceni e din ce în ce mai izolat.

Mai are o singură operaţiune diversionistă în plină desfăşurare – e vorba de tentativa de a abate atenţia de la scandalul cu şpaga din vămi care a lovit în plin PDL dar care se poate duce mult mai sus, bănuiţi unde!În acest sens în zilele următoare vor fi luaţi la pachet mai multi lideri de sindicat, pe acuzaţii mai mult sau mai puţin fondate, după principiul că în România – vorba lui Mircea Badea – există suficient de mulţi giboni care să creadă că numirile şefilor din vămi le fac sindicaliştii care iau şpaga şi nu Blejnar şi Boc! Apropos, cei din urmă ce iau şi cu ce se aleg dacă tot fac numirile astea? Nu insist, nu insinuez nimic, e doar o curiozitate nevinovată!

Spuneam că înregistrările discuţiilor lui Traian Băsescu cu liderii PDL sunt o dovadă că preşedintelui i s-a făcut frică. Mai dovedesc ceva aceste materiale... Preşedintele le spune la un moment dat că are de gând să stea la Cotroceni până în 2014 şi îi intreabă ceva de genul: voi cât timp aveţi de gând să staţi? Le-a mai spus şi un banc care circulă pe piaţă şi anume că în 2012 cel mai mare act de curaj va fi să spui că eşti PDL-ist!

Nu-i aşa că rezultă clar că domnul Băsescu e preocupat de economie, de nivelul de trai al cetăţenilor şi nu doar de putere cu orice preţ?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel