Lucrări semnate de Van Gogh, descoperite după mai bine de 100 de ani

Andi Miron / 18 ian 2018 / 00:12 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Două lucrări semnate de Vincent van Gogh au fost descoperite după mai bine de 100 de ani și au fost expuse pentru prima oară în public, la muzeul Singer Laren, din Olanda.

Este vorba despre un desen dintr-o colecţie privată, „Dealul din Montmartre cu cariere de piatră" (1886), atribuit recent lui Van Gogh, şi de un altul, „Dealul din Montmartre", semnat de acelaşi artist.

Lucrarea „Dealul din Montmartre cu cariere de piatră" a fost descoperită în colecţia fundaţiei de artă Van Vlissingen. Adusă pentru autentificare în 2013, la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, a fost atribuită de specialişti celebrului pictor, aceştia vorbind despre o descoperire „excepţională".

Desenele ilustrează „cu măiestrie cum artistul se afla încă în căutarea stilului propriu în perioada iarna/ primăvara anului 1886", a explicat Teio Meedendorp, cercetător principal la Muzeul Van Gogh din Amsterdam.

„O astfel de descoperire este întotdeauna binevenită. Este chiar excepțional, așa ceva nu se întâmplă des", a declarat Teio Meedendorp.

Meedendorp crede că cele două lucrări aparțin stilului formal, de început al lui Van Gogh, pe care mai apoi și l-a dezvoltat la academia de artă din Antwerp, înainte de a pleca la Paris, unde stilul său a fost mult îmbunătățit, notează BBC.

 

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27