Lia Bugnar, la tribunal după un protest cu 20 de oameni

În urmă cu câteva luni avea loc un protest în scandalul cu Vlad Alexandrescu, fostul ministrul al Culturii, care a demisionat din guvern. Oameni din lumea teatrului și filmului, printre care Lia Bugnar, au venit, la acel moment, să-l susțină pe Vlad Alexandrescu.

Acțiunea s-a lăsat cu un proces. Lia Bugnar a povestit, pe pagina sa de Facebook, ce s-a întâmplat la tribunal.

"Azi dimineata am fost cu un prieten actor la tribunal, ca martor la proces. I-au dat mizeria aia de amenda de 500 de lei la un asa zis protest la care am fost in jur de 20 de oameni care nu protestam impotriva a nimic, doar stateam ca prostii in ploaie, pina ne-au zis cei 164 de jandarmi sa plecam de-acolo ca o incurcam. 500 de lei e o suma importanta pentru un actor independent, asa ca omu' i-a dat in judecata si azi, cum s-a crapat de ziua (8,40 AM) eram in kafkuta noastra, o incapere in care, vorba colegului amendat "nici picior de Tom Cruise sau Jack Nicholson", doar niste avocati fara dictie si noi, pe o bancuta in spate, de ne-a si zis doamna judecatoare "dumneavoastra din ultima banca, daca aveti de comentat parasiti sala" desi noi, practic, schimbam cite-o silaba soptita. In fine, nu va plictisesc cu detalii, i-am povestit doamnei judecatoare, ca martor, cum e cu teatrul independent, cu vietisoara noastra si cu faptul ca o amenda de 500 de lei pentru nimic e o extravaganta impotriva careia vom lupta si noi din rasputerile noastre firave, pina la moarte daca va fi nevoie. M-a intrebat daca am ceva de adaugat. Nu mai aveam.

[citeste si]

Totusi ca sa nu irosesc sansa, am adaugat ca amendatul e un om pasnic, civilizat si cel mai neagresiv om. Dupa ce grefiera a silabisit in timp ce scria "cel mai ne a gre siv om", am fost pusa sa citesc declaratia de-o dactilografiase femeia si s-o semnez. Cu voce tare? am intrebat eu. Nu, nu, in gind, mi-a raspuns judecatoarea. Am citit-o in gind, timp in care toata lumea statea cuminte si astepta. Am zis: da, e ce-am spus. Aveti vreo obiectie de facut? a intrebat judecatoarea. As avea citeva obiectii la punctuatie, am zis. Instanta a decis ca punctuatia nu e importanta. Petantul (asa te chemi daca dai in judecata pe cineva se pare) care n-a avut avocat, a venit singur singurel, doar cu mine ca martor, a fost intrebat de judecatoare cit estimeaza ca va dura procesul si el a zis, pai eu, sincer, sper sa dureze doar azi ca, v-am zis, e o situatie in care am fost amendat ilegal. Judecatoarea a dat intelegatoare din cap si a dictat grefierei: "Durata estimativa 3 luni."

Cam asta a fost. Precizez ca doamna judecatoare parea o femeie simpatica in timpul ei liber, dar nu avea deloc ocazia sa faca uz de a aceasta trasatura a ei la locul de munca, asa ca mergea pe un poker face demn de o cauza mai putin timpita. Dup-aia au pus filmarea de la protest, unde petantul nu aparea decit intr-un cadru periferic, cu o moaca bleaga si complet pasnic, exact cum precizasem si eu. Petantul nu a luat cuvintul in filmare. Pina la urma doamna judecatoare nu s-a abtinut si a intrebat dar domnul in portocaliu cine e? Seful teatrului independent, am zis eu, Voicu Radescu. Cam atit", a povestit Lia Bugnar pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel