Legătura dintre testele nucleare şi cazurile de cancer este confirmată

medic
medic

Cercetătorul francez Florent de Vathaire a confirmat că există o legătură credibilă între precipitaţiile radioactive emise de testele nucleare franceze efectuate în Algeria şi Polinezia franceză şi cazurile de cancer apărute la militarii aflaţi la bazele din aceste ţări.

Potrivit ediţiei de marţi a cotidianului Le Parisien, cercetătorul Florent de Vathaire a lucrat la o anchetă judiciară deschisă în 2004 referitoare la starea civililor şi a militarilor care au asistat la testele nucleare franceze, efectuate la începutul anilor '60 în Sahara şi până în 1996 în Polinezia franceză.

Cercetătorul a precizat că din punct de vedere ştiinţific nu se va putea afirma niciodată cu certitudinde o anume cauzalitate a cancerului deoarece acesta, ca şi leucemia, este cauzat numai de radiaţii.

Totuşi în urma studiului realizat pe baza a 15 cazuri de militari afectaţi de cancer, expuşi la radiaţii, a explicat faptul că "a adunat numeroase elemente (...), a elaborat prezumţii care permit să se spună că legătura dintre precipitaţiile radioactive şi cazurile de cancer este plauzibilă pentru unele dintre cazurile analizate", informează Agence France-Presse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel