Lansare dublă pentru regizorul Iosif Demian la TIFF 2019

În cadrul celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului International de Film Transilvania din Cluj-Napoca, pe 7 iunie, ora 17.00, la TIFF Lounge va avea loc o lansare dubla pentru regizorul Iosif Demian.

„Baloane de curcubeu", lungmetrajul regizat în anul 1982 de regizorul Iosif Demian, va fi lansat în format Blu-ray pe 7 iunie 2019, în cadrul celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania din Cluj-Napoca.

Cu aceeași ocazie, se va lansa volumul bilingv „Iosif Demian. Note de autor ׀ Author's notes", un interviu de Laura Dumitrescu.

Evenimentul va avea loc la TIFF Lounge, de la ora 17:00, în prezența regizorului Iosif Demian, care va purta un dialog pe tema lansării cu criticul Angelo Mitchievici.
Cartea si Blu-ray-ul se vor găsi în rețelele de librării Cărturești, Humanitas, Librarium și Libris, începând cu luna iunie, într-un tiraj total de 500 de exemplare.

„Versiunea filmului Baloane de curcubeu pe care urmează să o vizionați am numit-o Alegerea regizorală. Am evitat cu bună știință s-o numesc Versiune regizorală, din cauza faptului că filmul a suferit modificări și tăieturi împotriva doriței și voinței mele. După 12 versiuni care n-au trecut de Comisia de Cenzură, filmul a fost, până la urmă, total interzis. Această versiune, cu numărul (norocos) 13, singura ramasă, a supraviețuit erei Ceaușescu ascunsă sub saltea, a rezistat unui voiaj departe, în Australia, ca în final, după zeci de ani de captivitate într-un subsol, să fie salvată miraculos și recondiționată. Odiseea pe care pelicula a trăit-o a lasat urme... „cicatricele„ ce le veți vedea pe ecrane doar completează povestea filmului", a declaratIosif Demian.

Iosif Demian, regizor și operator român care trăiește în prezent în orașul Sydney (Australia), este cunoscut pentru filmele: O lacrimă de fată (1980), Baloane de curcubeu (1982), Lovind o pasăre de pradă (1984).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel