La Bruxelles, Ponta l-a învins pentru prima dată pe Băsescu

Obținerea portofoliului de Politici Regionale de către Corina Crețu reprezintă o primă victorie a premierului Victor Ponta în fața președintelui Traian Băsescu, la Bruxelles. Deși președintele nu reacționează, este greu de crezut că acceptă înfrângerea. Meciul pare a se juca pe teren american.

 

În editorialul scris pentru DCNews, Bogdan Chirieac remarcă această schimbare de perspectivă în relația politicienilor europeni cu liderii români. Probabil, noua Comisie se orientează către Victor Ponta, constatând că Traian Băsescu este aproape de ieșirea din scenă. În această lună, premierul va efectua o vizită în SUA. Analistul DCNews crede că deplasarea celui mai puternic candidat la prezidențiale în Statele Unite ar putea urmări ”OK-ul americanilor”.

Chirieac mai semnalează o coincidență, legată de prima victorie semnificativă în meciul Băsescu-Ponta. După ce premierul a punctat la Bruxelles, președintele a păstrat o tăcere mormântală. Totuși, Traian Băsescu nu este un jucător care să accepte ușor înfrângerea. În acest context, fostul lider al Securității, Ion Mihai Pacepa, lansează ”dezvăluiri” la adresa candidatului propus de Victor Ponta în Comisia Europeană.

Iată editorialul scris de Bogdan Chirieac:

La Bruxelles, Ponta l-a învins pentru prima dată pe Băsescu  

În România, totul trebuie să fie cu scandal. Numirea comisarilor europeni nu a făcut excepție. Dl Băsescu l-a susținut pe dl Cioloș, dl Ponta, pe d-na Crețu. Rezultatul este cunoscut. Corina Crețu a obținut un portofoliul la fel de important ca și Agricultura, cel de Politici Regionale. Totul s-a datorat faptului că o treime dintre membrii Comisiei – guvernul european – trebuie să fie femei, iar statele membre propuseseră practic numai bărbați.

Nu discutăm acum despre competențele d-nei Crețu. Nu fac subiectul articolului de față. Constatăm însă că, pentru prima dată, dl Ponta repurtează o victorie asupra d-lui Băsescu, taman la Bruxelles, acolo unde președintele României părea să fie singura voce ascultată la cele mai înalte niveluri. Faptul este cu atât mai deosebit cu cât în țară dl Ponta a obținut rar câte un avantaj în fața d-lui Băsescu. Să fie vorba despre sfârșitul de mandat al actualului președinte? Să înțelegem că noua Comisie se orientează deja către dl Ponta - categoric, în acest moment, cel mai puternic candidat la Președinție?

Premierul Ponta merge în această lună și în Statele Unite, mai precis la sediul ONU din New York. Urmărește dl Ponta să obțină OK-ul și din partea americanilor?


Ieri seară, când am aflat știrea despre victoria lui Ponta, am afirmat că aștept, totuși, răspunsul d-lui Băsescu. Nu știu până acum dacă domnia sa s-a întors de la Bruxelles, dar ceea ce știu este că din partea Președinției s-a auzit... o liniște mormântală. Și totuși, dl Băsescu nu poate fi învins atât de ușor! Aud că marele securist Ion Mihai Pacepa a început deja să facă dezvăluiri despre Corina Crețu..."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel