Era fumat Krem când a făcut ”Mă-ta are cratimă”? Vezi ce răspunde - INTERVIU

„Cioc, cioc, cioc, la poarta hip-hop-ului românesc – Primiți cu colinda lui Krem?”, așa începe Love II, melodia lui Krem, featuring Silviu Mircescu și Gecko. Totodată, așa începe și cariera „actorașului rapperaș din Bacău”.

[caption id="attachment_227573" align="aligncenter" width="546"] Krem
Foto: Banu Romina-Ioana[/caption]

Îndrăgostit de muzică din clasele primare, Răzvan „Krem” Alexe a fost, încă de pe atunci, un tonomat de hit-uri, după cum el însuși a declarat. După succesul răsunător de care s-a bucurat în show-ul tv Krem
Foto: Romina-Ioana Banu[/caption] [caption id="attachment_227583" align="aligncenter" width="268"] În stânga: Gecko și Silviu Mircescu
În dreapta: Krem și Smokey
Foto: Romina-Ioana Banu[/caption]

Despre conceptul piesei „Mă-ta are cratimă”, primul său concert în aer liber și lansarea albumului Smokey&Krem – într-un interviu în exclusivitate pentru dcnews.ro.

Bună, Krem! Dar, de unde „Krem”?

Bună! De la Kremlin, e o poreclă.

[caption id="attachment_227579" align="aligncenter" width="310"] Krem în timpul interviului
Foto: Letiția Iordănescu[/caption]

Cum te simți după primul tău concert în aer liber, aici, la Pucioasa?

Acum, nu știu exact. Când termin un concert intru într-o stare ciudată, neutră. Nu știu, de obicei, cum a fost exact. Trebuie să treacă un timp, o zi-două, să reflectez asupra a ceea ce s-a întâmplat. Pot să spun, însă, că aveam emoții pentru că era în aer liber. Este un altfel de sentiment față de un club, unde ești mai aproape de cel care te ascultă. Mă bucur,  pentru că au fost foarte multe categorii de vârstă, foarte mulți copii, copii mici, sub zece ani, ceea ce m-a șocat. Am o senzație plăcută, a fost tare!

[caption id="attachment_227587" align="aligncenter" width="283"] Krem
Foto: Romina-Ioana Banu[/caption] [caption id="attachment_227593" align="aligncenter" width="286"] Krem
Foto: Romina-Ioana Banu[/caption]

Unde mai ai concerte?

La Târgu Neamț, de Zilele Orașului. La Brăila, la Baia Mare și la baluri de boboci – e sezonul.

Zilele trecute ai lansat „Mă-ta are cratimă” – e o  încercare de a educa tinerii prin gramatica de cartier?

Scopul melodiei n-a fost de la bun început educativ. Am făcut melodia din amuzament pentru noi, pentru ei, pentru că toată lumea are chestia asta „ai uitat un i sau un x sau un z” și când te înjură lumea pe net te enervează, mai degrabă, pentru cum s-a scris, decât pentru mesajul trimis, pentru critica primită. Cu mesajul educativ, voiam, într-un fel, să pară cool tot conceptul despre gramatica limbii române. Ideea este că am vrut să punem mesajul într-o umbră cool și să fie accesibil pentru toată lumea. Toți știu cum se scrie „stai, mă, că mă-ta are cratimă” și fiind o piesă „catchy”, îți rămâne în creier mai bine decât ți-ar rămâne un sketch bine făcut, dar muzica e prima voce. „Jos cenzura!”

Când apare albumul?

Noi avem în cap un fel de deadline, dar nu vrem să ne pronunțăm,  deocamdată, pentru că mai mult ca sigur n-o să-l respectăm. Toamna asta oricum, albumul Smokey&Krem -„Aici sau la pachet”.

Și o să fie un LP?

Da, un LP, cu peste 10 piese.

Cu cine mai ai colaborări ?

Cu Aforic, cu Smiley și câteva surprize.

[caption id="attachment_227585" align="alignright" width="310"] De la stânga la dreapta: Gecko, Silviu Mircescu, Krem și Smokey
Foto: Letiția Iordănescu[/caption]

Pe Youtube ai foarte multe filmulețe. La unele, oamenii au comentat „uite ce fumat e Krem”. Ai fost vreodată fumat în vreunul din clipurile în care cânți? Am înțeles că ești euforic din fire...

Am răspuns personal la asemenea comentarii. La melodia cu Smokey, „Funky fresh”, am spus că, din păcate, îmi pare rău să dezamăgesc, dar nu eram fumat. De regulă, acolo unde par energic și pus pe glume, exact acolo nu sunt. Sunt natural high, nu am nevoie de ingrediente adiacente. Acum, când vorbim, sunt ok, dacă se aprind camerele și trebuie să arătăm ceva, ne exteriorizăm. Dar, până la urmă, vorba șlagărului... „toată lumea fumează”.

Ești artist –cântăreț și actor...

Asta e cea mai frumoasă titulatură, cea de artist, cea mai frumoasă etichetă pe care ți-o poate da cineva...

  [caption id="attachment_227592" align="aligncenter" width="310"] Krem
Foto: Letiția Iordănescu[/caption] [caption id="attachment_227594" align="aligncenter" width="285"] Krem
Foto: Letiția Iordănescu[/caption]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel