Jaguar a oprit producția unei mașini din cauza aprovizionării cu baterii

Jaguar Land Rover plănuiește să oprească producția SUV-ului electric I-Pace.

Jaguar Land Rover plănuiește să oprească producția SUV-ului electric I-Pace pentru o săptămână, din cauza aprovizionării cu baterii a LG Chem, a transmis The Times, conform The Verge.

Nu este primul incident

 (w670)

Producția va înceta pe 17 februarie, în Graz, Austria, unde Magna Steyr produce modelul I-Pace pentru Jaguar Land Rover. În momentul în care vehiculele electrice ale britanicilor nu vor mai fi produse, deja va fi a treia oară când o lipsă de baterii a LG Chem împiedică construcția unei mașini electrice.

În 2017, Hyundai a rămas în urmă cu producția modelului Ioniq, din cauză că LG Chem nu a putut ține pasul cu cererea de baterii. Anul trecut, în aprilie, o altă criză LG Chem a cauzat întârzierea primei mașini electrice a celor de la Audi, E-Tron. Audi a tăiat apoi din previziunile anului din cauza întârzierii.

Producții afectate

 (w670)

Mercedes-Benz și-a fi micșorat previziunile noului EQC, prima mașină electrică de masă a companiei, în prima lună a anului, după ce LG Chem nu a putut să țină ritmul cu cererea, însă compania care deține constructorul de automobile, Daimler, a negat acuzațiile.

„Jaguar Land Rover a ajustat programul de producție a mașinii Jaguar I-PACE din Graz, din cauza unor probleme temporare ale furnizorului", a transmis compania, printr-un comunicat. „Lucrăm cu furnizorul pentru a rezolva acest lucru și să minimizăm impactul asupra comenzilor clienților noștri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel