Urmărește emisiunea live



Ioan Oltean n-a mințit. Cum crește PDL în sondaje

Ioan Oltean n-a mințit când a spus că ”Ponta și Antonescu vor băga în buzunarul PDL procente serioase”.  Ca tendință sociometrică, are dreptate, deși imaginea cu buzunarul și procentele e discutabilă. Un psihanalist ar putea s-o considere o scăpare a subconștientului unui politician obișnuit  să-i intre procente din  contractele publice în buzunar, fără să facă niciun efort pentru asta. Dar cine suntem noi, să ducem discursurile electorale la psihiatru?

 Cu certitudine, Uniunea Social-Liberală îi va irita pe talibanii din ambele zone ale spectrului politic.  Așa cum remarca și Adrian Năstase, pe blog, PDL se va victimiza, va anunța că luptă singur împotriva tuturor, pentru reformă și modernizarea statului bla, bla, bla. În esență, apelul este la ură, adresat celor care strigau ”Jos Iliescu” sau ”Huo Coposu și Câmpeanu”! Doar PDL împacă ambele frustrări, lovind în toată lumea.

E posibil ca păcăleala să prindă la ”procente serioase”, dar nu fiindcă românul ar fi fraier, ci fiindcă e orgolios și nu recunoaște că a greșit la voturile precedente. Problema care se pune este cât de serioase vor fi procentele înhățate de PDL, moca? Dacă nu crește la peste 30 de procente, ceea ce e exclus, a sfeclit-o.

La vot nu se bat doar lozincile, ci și șoșonarii. Două echipe de partid  fac mai mult decât una singură, fie ea și dopată cu bani de la buget. Pe măsură ce se apropie data alegerilor, scade atractivitatea pierzătorilor. Pe măsură ce trece timpul, se plictisește lumea de alde Traian Băsescu. Angajamentul luat de elctorat în 2009 va expira, până la urmă. Așa că sfertul academic pe care îl invocă Oltean nu va fi chiar ”atât cât ne trebuie”. Dacă Uniunea ia 50 la sută plus un vot, în majoritatea circumscripțiilor, cele 25 de procente ale lui Oltean devin egale cu zero. Bătălia se va da, deci, pe candidați cu priză la public, care nu sunt legați de PDL. Un tehnocrat știe că 51 la sută e mai mult decât 25, iar epoca  Băsescu se apropie de pensie, în 2012. Ca urmare, vor fi greu de găsit vedete care să facă uitată guvernarea Boc.

Meciul se joacă, chiar dacă arbitrul continuă să tragă la poarta Opoziției, iar majoretele chirăie în tribune, fericite de scorul la pauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel