Instagram va blura automat unele imagini. Care este motivul invocat de Meta

FOTO: Freepik @natanaelginting
FOTO: Freepik @natanaelginting

Instagram va blura automat unele imagini, iar motivul are legătură cu anumite acuzații făcute de SUA și UE.

Instagram va testa funcții care să blureze mesajele care conțin nuditate. Motivul invocat de Meta (deținătoarea platformelor Instagram, Facebook și WhatsApp) este acela de a a-i proteja pe adolescenți și pentru a-i împiedica pe potențialii escroci aă ajungă la ei, potrivit unui anunț făcut, joi, de Meta, relatează Reuters.

Astfel, Meta va deschide o nouă filă, în încercarea să calmeze ngrijorările legate de conținutul dăunător din aplicațiile sale.

Gigantul tehnologic se află sub o presiune din ce în ce mai mare în Statele Unite și în Europa din cauza acuzațiilor potrivit cărora aplicațiile sale au creat dependență și au alimentat probleme de sănătate mintală în rândul tinerilor.

Meta a afirmat că funcția de protecție pentru mesajele directe de pe Instagram va folosi învățarea automată pe dispozitiv pentru a analiza dacă o imagine trimisă prin intermediul serviciului conține nuditate.

Funcția va fi activată în mod implicit pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani, iar Meta îi va notifica pe adulți pentru a-i încuraja să o activeze.

”Deoarece imaginile sunt analizate chiar pe dispozitiv, protecția împotriva nuditate va funcționa și în chat-urile criptate end-to-end, unde Meta nu va avea acces la aceste imagini - cu excepția cazului în care cineva alege să ni le raporteze”, a precizat compania.

Meta vrea criptarea mesajelor de pe Instagram

Spre deosebire de aplicațiile Messenger și WhatsApp ale Meta, mesajele directe de pe Instagram nu sunt criptate, dar compania a declarat că intenționează să implementeze criptarea pentru acest serviciu.

De asemenea, Meta a declarat că dezvoltă o tehnologie pentru a ajuta la identificarea conturilor care ar putea fi potențial implicate în escrocherii de sextortion (santaj sexual) și că testează noi mesaje pop-up pentru utilizatorii care ar fi putut interacționa cu astfel de conturi.

În ianuarie, gigantul social media declarase că va ascunde mai mult conținut de adolescenți pe Facebook și Instagram, adăugând că astfel va fi mai dificil pentru aceștia să dea peste conținut sensibil, cum ar fi sinuciderea, automutilarea și tulburările alimentare.

Procurorii generali din 33 de state americane, printre care California și New York, au dat în judecată compania în octombrie, afirmând că aceasta a indus în mod repetat în eroare publicul cu privire la pericolele pe care le prezintă platformele sale.

În Europa, Comisia Europeană a solicitat informații privind modul în care Meta protejează copiii de conținutul ilegal și dăunător.

Citește și: Mark Zuckerberg, a opta oară în fața Senatului SUA. Șeful Meta, scuze în fața familiilor ale căror copii au fost afectați de rețelele sociale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel