Incendiu Spitalul Marius Nasta. De Ce CEDEAZĂ unitățile NOI. Rafila și Țincu, PRIMELE reacții

Medicul Alexandru Rafila a reacționat în urma incendiului de la Spitalul Marius Nasta.

Incendiu la Marius Nasta, se intervine acum. Raed Arafat, prima declarație - Ultimele informații

"Sper ca toți pacienții internați și colegii noștri sper că sunt în parametrii de normalitate, adică că n-au fost afectați de acest incendiu. Acesta e gândul meu în acest moment. Din ce știu eu este vorba despre unitatea mobilă din curtea institutului. Sperăm că pacienții sunt bine și nu au inhalat fum, pentru că asta poate să fie o problemă, mai ales pentru pacienții intubați. Vedeți, se repetă aceste incidente în secțiile în care există consum mare de oxigen, consum mare de curent electric care de multe ori depășește capacitatea și lucrul ăsta se reflectă, pot apărea situații tragice. Aceste unități mobile corespund unor standarde. ", a declarat Alexandru Rafila, la România TV.

Ce spune medicul Radu Țincu

"Pacienții intubați reprezintă o provocare în ceea ce privește transferul la alte spitale, mai ales că vorbim de mai mulți pacienți. Această structură este nouă, dar iată că și structurile noi cedează. De ce cedează?

Pentru că au fost folosite la foc continuu timp de un an de zile. În acest moment pandemia a înregistrat o scădere a numărului de cazuri. Una dintre politicile  preventive este că aceste aparate de ventilație mecanică, care au funcționat continuu timp de un an de zile să fie relocate, trimise la firmele de mentenanță pentru efectuarea tuturor verificărilor. Dacă nu vom avea astfel de politici, astfel de incidente se pot repeta oricând", a spus și Radu Țincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel