Ilie Șerbănescu, „Colonialismul actual și colonia sa România”, carte. Analiză a situației mondiale

Economisul Ilie Șerbănescu, fost ministru al reformei și președinte al Consiliului pentru Reformă, a publicat cartea „Colonialismul actual și colonia sa România”.

Volumul este publicat la editura Mica Valahie. Cartea ridică perspectiva tulburătoare a dezmembrării țări. Ilie Șerbănescu explică cititorilor cum în an Centenar, România a ajuns practic fără o economie proprie, ”performanță” atinsă fără o invazie militară. Economistul argumentează faptul că România a ajuns produsul colectivismului colectiv, consecințele fiind periculoase. Ilie Șerbănescu face și o analiză a situației la nivel global, se întreabă dacă ”NATO poate salva România de la dezmembrare”, analizează Rusia, efectele Brexitului, dar abordează și subiectul unei viitoare crize.

„Colonialismul actual este cel mai scârbavnic din istorie, și nu pentru că ar fi mai rău decât altele din trecut, ci doar pentru că se bazează copleșitor pe diversiune. Într-un fel, colonialismul din trecut era mai onest. Colonialismul actual cere aservire în numele, țineți-vă bine, al democrației! Greu de dibuit ceva mai grețos! Mai pe scurt, colonialismul actual este integral așezat pe abordarea „Quod licet Iovi non licet bovi”. Restul este diversiune întru străduința deșartă de a convinge, pe nu știu cine, tocmai că n-ar fi vorba de abordarea „Ceea ce este permis lui Jupiter nu este permis boului”.

Această carte este scrisă de unul din boii noilor Jupiteri. Unul dintre miliardele de boi ținuți de colonialismul contemporan. Sediul boului se află într-una dintre colonii, numită încă România”, scrie Ilie Șerbănescu pe coperta cărții sale, „Colonialismul actual și colonia sa România”, publicată la editura Mica Valahie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel